Autoritățile americane obligă Boeing să opereze modificări la avioanele 737 MAX, dar nu le consemnează la sol

Autoritățile americane obligă Boeing să opereze modificări la avioanele 737 MAX, dar nu le consemnează la sol
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2019

Autoritățile americane vor obliga compania Boeing să facă modificări la aparatele de zbor 737 MAX 8 și 737 MAX 9, dar nu vor consemna la sol aceste avioane, după accidentul produs duminică în Etiopia, în urma căruia China, Indonezia și Etiopia au decis să suspende zborurile avioanelor 737 MAX 8, transmit AFP și DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un avion 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines s-a prăbușit duminică la sud-est de Addis Abeba, la scurt timp după decolare. În accident și-au pierdut viața toate cele 157 persoane aflate la bord, scrie Agerpres.

Agenția Federală a Aviației (FAA) a cerut luni companiei Boeing să efectueze modificările solicitate "cel mai târziu în aprilie", potrivit unei informări către autoritățile aviației civile internaționale.

Trei români sunt acuzați în Statele Unite de fraude de tip phishing prin care au câștigat peste 21 de milioane de dolari CITEȘTE ȘI Trei români sunt acuzați în Statele Unite de fraude de tip phishing prin care au câștigat peste 21 de milioane de dolari

Aceste modificări vizează softuri și sistemul de control MCAS conceput pentru evitarea înclinării prea bruște a avionului la decolare.

De asemenea, Boeing trebuie să actualizeze manualul destinat instruirii piloților acestor avioane.

În prezent există 387 avioane Boeing 737 MAX 8 operaționale în cadrul a 59 de companii aeriene din întreaga lume. O treime dintre aparate sunt în serviciu în China.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
737 max