Autoritățile din SUA investighează Fiat Chrysler în legătură cu falsificarea vânzărilor

Autoritățile din SUA investighează Fiat Chrysler în legătură cu falsificarea vânzărilor
scris 19 iul 2016

Producătorul auto italian Fiat Chrysler Automobiles (FCA) este investigat de autoritățile americane în legătură cu posibila falsificare a numărului de automobile vândute pe piața din SUA, informează Bloomberg și MarketWatch.

Departamentul american de Justiție și Comisia pentru bursă și valori mobiliare (SEC) au inițiat o anchetă după ce, la începutul anului, doi dealeri din statele americane Illinois și Florida, deținuți de Napleton Automotive Group, au intentat un proces împotriva Fiat Chrysler, acuzând grupul că a ”umflat” datele referitoare la vânzările lunare, în complicitate cu unii dealeri.

La acel moment, Fiat Chrysler a susținut că acuzațiile privind falsificarea vânzărilor pe piața americană sunt produsul nemulțumirii celor doi dealeri, care ar fi eșuat să onoreze contractele semnate cu grupul auto.

Totodată, reprezentanții Fiat afirmă că rezultatele financiare trimestriale și anuale reflectă livrările către dealeri și nu cele către cumpărătorii finali.

Consumer Reports cere ca Tesla să renunțe la sistemul Autopilot, în urma unui accident mortal CITEȘTE ȘI Consumer Reports cere ca Tesla să renunțe la sistemul Autopilot, în urma unui accident mortal

Potrivit unui avocat, agenți ai FBI au vizitat luna aceasta locuințele a nouă directori regionali ai Fiat Chrysler, care sunt menționați în acest dosar, dar care nu sunt acuzați.

Pe lângă acuzațiile legate de falsificarea rapoartelor de vânzări, FIat Chrysler este implicată și în scandalul emisiilor poluante. La finele lunii mai, Autoritatea germană din domeniul auto (KBA) a trimis un raport către Comisia Europeană și autoritățile italiene, prin care acestea sunt informate oficial despre posibilitatea ca Fiat să fi utilizat dispozitive ilegale pe unele modele diesel.

Reprezentanții producătorului auto au negat însă, în repetate rânduri, că ar fi utilizat dispozitive ilegale pentru manipularea nivelului emisiilor.

Scandalul emisiilor poluante al automobilelor diesel a început anul trecut, când grupul german Volkswagen a recunoscut că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a circa 11 milioane  de autovehicule diesel la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat
fca
falsificare
fbi
departament justitie
sec