Avertisment Airbus: Peste 1.000 de locuri de muncă din Germania sunt în pericol în lipsa separării de grup a unui producător de piese de schimb

Avertisment Airbus: Peste 1.000 de locuri de muncă din Germania sunt în pericol în lipsa separării de grup a unui producător de piese de schimb
scris 9 aug 2021

Airbus a avertizat că este 1.000 de locuri de muncă din Germania sunt în pericol dacă un producător de piese de schimb nerentabil nu va fi separat de grup în conformitate cu o strategie de reducere a costurilor adoptată în luna aprilie, a declarat o sursă apropiată situației, transmite Reuters.

Potrivit grupului, între 1000 și 2.500 de locuri de muncă de la un producătorul de piese de schimb din Germania ar putea fi în pericol, dacă acesta va rămâne parte a grupului, în loc ca activitățile acestuia să fie separate, a declarat sursa care cunoaște planurile prezentate consiliului muncitorilor și sindicatelor, scrie News.ro.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Potrivit planului de reorganizare stabilit în urmă cu patru luni, divizia Premium Aerotec din Germania ar trebui separată, o parte urmând să fie unită cu alte fabrici ale Airbus, iar restul inclusă într-o nouă afacere specializată în producția de serie a unor componente ”detaliate”, care să fie vândută.

Premium Aerotec produce componente pentru avioane militare și comerciale, în mare parte la Augsburg și Varel, lângă Bremen.

Divizia este nerentabilă de ani de zile, iar Airbus consideră că dacă va avea un proprietar nou ar putea lucra și pentru alte companii, inclusiv din alte industrii, și să își utilizeze mai bine forța de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
locuri de munca