Avioanele Boeing 737 MAX nu vor primi autorizația de a relua zborurile în Europa înainte de luna ianuarie

Avioanele Boeing 737 MAX nu vor primi autorizația de a relua zborurile în Europa înainte de luna ianuarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 oct 2019

Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (AESA) nu se așteaptă să autorizeze reluarea zborurilor avioanelor Boeing 737 MAX înainte de luna ianuarie 2020, a declarat pentru Reuters directorul AESA, Patrick Ky.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Potrivit acestuia, ridicarea interdicției de zbor pentru avioanele Boeing 737 MAX în Europa va depinde de zborurile de încercare efectuate de piloții europeni, care conform calendarului actual sunt prevăzute a avea loc la mijlocul lunii decembrie, scrie Agerpres.

Fosta directoare a Tarom Mădălina Mezei a ieșit de la DNA după patru ore: Eu cred în familie, în carieră și în TAROM. Domnul Cuc a trecut o linie când a considerat că își poate bate joc de cariera și profesia unui om CITEȘTE ȘI Fosta directoare a Tarom Mădălina Mezei a ieșit de la DNA după patru ore: Eu cred în familie, în carieră și în TAROM. Domnul Cuc a trecut o linie când a considerat că își poate bate joc de cariera și profesia unui om

Patrick Ky a refuzat să se pronunțe asupra calendarului deciziilor Agenției federale americane din domeniul aviației (FAA) însă a prognozat că nu va exista un decalaj mai mare de câteva săptămâni, între ridicarea interdicțiilor de zbor pe ambele maluri ale Atlanticului.

Începând din luna martie a acestui an, avioanele Boeing 737 MAX au interdicție de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni și în care este suspectată o funcționare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor (MCAS - Manoeuvering Characteristics Augmentation System) menit să împiedice intrarea avionului în picaj.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing 737 max
aesa