Blue Air a făcut marți o comandă fermă pentru șase avioane Boeing 737 MAX și va închiria alte 12 avioane

Blue Air a făcut marți o comandă fermă pentru șase avioane Boeing 737 MAX și va închiria alte 12 avioane
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2017

Blue Air a făcut marți oficial o comandă fermă pentru șase avioane Boeing 737 MAX și își păstrează dreptul să mai cumpere alte două astfel de aeronave în aceleași condiții, compania devenind astfel primul operator de Boeing 737 MAX din România. În plus, Blue Air va închiria alte doisprezece Boeing 737 de la Air Lease Corporation, partenerul cu care a început în acest an colaborarea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Achiziția este efectuată în contextul în care și Tarom s-a dotat recent cu aeronave Boeing.

Anunțul a fost făcut în cadrul Paris Air Show 2017, cel mai mare eveniment al industriei aeronautice mondiale, unde s-a semat marți contractul de achiziție, scrie News.ro.

Blue Air operează în prezent cu 29 de aeronave Boeing 737.

"Susținuți de parteneriatul cu Boeing, Blue Air are o lungă și bogată istorie în operarea celui mai vândut model de avion scurt/mediu-curier, Boeing 737. Comanda plasată către Boeing, cât și aeronavele adiționale contractate de la partenerul nostru strategic Air Lease Corporation, urcă la 20 de aeronave ultra-moderne angajamentul pe care Blue Air îl ia în interesul siguranței, confortului pasagerilor companiei, dar și a protejării mediului înconjurător”, a declarat directorul general al Blue Air, Gheorghe Răcaru.

Continental a dezvoltat la uzina din Timișoara o tehnologie wireless de încărcare a mașinilor electrice CITEȘTE ȘI Continental a dezvoltat la uzina din Timișoara o tehnologie wireless de încărcare a mașinilor electrice

El afirmă că modelul Boeing 737 MAX va permite companiei Blue Air să zboare spre destinații noi și pe distanțe mai mari.

”737 MAX este avionul care a înregistrat cele mai rapide vânzări din istoria companiei Boeing, acumulând peste 3.700 de comenzi, de la 87 de clienți din întreaga lume”, a precizat compania Blue Air.

Modelul 737-800 este una dintre aeronavele cele mai bine vândute ale familiei Next Generation 737-800, cea mai avansată din punct de vedere tehnologic din familia avioanelor scurt/mediu-curier.

Reprezentanții Boeing au menționat că Blue Air este primul client dinRomânia pentru modelul 737 MAX.

"737 MAX este ideal pentru Blue Air și piața pe care o deservește, crescând potențialului de venituri și îmbunătățind performanțele operaționale”, a spus vicepreședintele pentru vânzările din Europa în cadrul Boeing Commercial Airplanes, Monty Oliver, în cadrul aceluiași eveniment.

Blue Air a fost înființata în 2004 și s-a dezvoltat de-a lungul anilor devenind un operator aerian paneuropean, cu baze operaționale în România, Cipru, Italia și Marea Britanie.

În anul 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie aeriană românească, depășind în premieră compania de stat Tarom după numărul de pasageri transportați. 

Compania low-cost operează zboruri către peste 100 de rute, din 16 țări.

Compania are opt baze operaționale, în București, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Larnaca, Liverpool și Torino.

viewscnt
Afla mai multe despre
blue air
boeing 737 max