Boeing a majorat estimarea privind livrările mondiale de avioane în 20 de ani, care vor depăși 6.000 miliarde de dolari

Boeing a majorat estimarea privind livrările mondiale de avioane în 20 de ani, care vor depăși 6.000 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2017

Boeing a majorat cu 4% estimarea referitoare la livrările mondiale de avioane în următorii 20 de ani, la 41.030 de aparate, a căror valoare va depăși pentru prima oară pragul de 6.000 de miliarde de dolari, la prețurile de listă, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul american, cel mai mare producător de aeronave din lume, a prognozat marți că traficul de pasageri va crește cu 4,7% în următoarele două decenii, scrie News.ro.

Estimările Boeing sunt mai optimiste decât cele făcute de rivalul Airbus în această lună, care se așteaptă la o creștere a traficului de pasageri cu 4,4%.

Boeing se așteaptă ca peste jumătate din avioanele pe care le va livra vor ajuta operatorii aerieni să se extindă. Restul, de aproximativ 43%, vor fi utilizate pentru înlocuirea avioanelor mai puțin eficiente care vor fi scase din uz. Aproape 40% din avioane vor merge la clienți din Asia, datorită creșterii puternice a traficului aerian în China.

Ședința de Guvern, amânată din cauza unui secretat de stat de la Justiție, căruia i s-a făcut rău când a aflat că trebuie să vină la Palatul Victoria CITEȘTE ȘI Ședința de Guvern, amânată din cauza unui secretat de stat de la Justiție, căruia i s-a făcut rău când a aflat că trebuie să vină la Palatul Victoria

Cea mai mare cerere va fi pe segmentul avioanelor cu un singur culoar, intens disputat, unde Boeing oferă familia de avioane 737, iar Airbus aparatele A320.

Boeing anticipează pe pe acest segment vor fi livrate în perioada analizată 29.530 de aeronave. Constructorul american a lansat luni cel mai mare avion al său cu un singur culoar, numit 737 Max 10 și a anunțat că are peste 10 clienți hotărâți să cumpere.

Grupul se așteaptă ca cererea pentru avioane mari, categorie în care oferă modelele 787 Dreamliner și 777, să ajungă în următorii 20 de ani la 9.130 de aeronave, la salonul de aviație de la Paris.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
avioane