BMW a început lucrările la noua fabrică de baterii din Germania

BMW a început lucrările la noua fabrică de baterii din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2024

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) a început lucrările la noua sa fabrică de baterii pentru vehicule electrice (EV) din Germania, a confirmat un purtător de cuvânt al producătorului de mașini de lux pentru DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Uzina, situată în orașele Irlbach și Strasskirchen din Bavaria, ar urma să producă anual până la 600.000 de baterii de înaltă tensiune după finalizarea lucrărilor și ar urma să aibă aproximativ 1.600 de angajați, scrie Agerpres.

O directivă UE ne forțează să ne casăm mașinile CITEȘTE ȘI O directivă UE ne forțează să ne casăm mașinile

Aprobările pentru lucrările de construcții au fost obținute săptămâna trecută, dar criticii se plâng de pierderea terenurilor agricole de mare valoare naturală. Totuși, în referendumul care a avut loc în toamna anului trecut, cei mai mulți locuitori din Strasskirchen au votat în favoarea construirii fabricii.

Conform BMW, fabrica din Bavaria a fost selectată dintr-o listă de 20 locații posibile. Alegerea finală a fost determinată de apropierea noii fabrici de alte uzine BMW din Bavaria, unde vor fi aduse bateriile.

Luna trecută, BMW anunța că intenționează să facă în 2024 cele mai mari investiții din istoria companiei și, prin urmare, se așteaptă la un ușor declin al profitului înainte de taxe.

Investițiile planificate includ construirea unor fabrici de baterii în Germania, China, Mexic și State Unite, precum și a unei noi uzine auto în Ungaria și lansarea platformei New Class pentru toate vehiculele electrice (EV) ale companiei, a anunțat Walter Mertl, directorul financiar al BMW.

De asemenea, compania investește în fabrica sa din Munchen și în electrificarea uzinei din Oxford a subsidiarei sale britanice Mini, a adăugat Mertl.

FOTO Cu sute de muncitori și utilaje, constructorii greci au făcut deja jumătate din tronsonul dat lor pe Autostrada Bucureștiului CITEȘTE ȘI FOTO Cu sute de muncitori și utilaje, constructorii greci au făcut deja jumătate din tronsonul dat lor pe Autostrada Bucureștiului

Acesta a explicat că investițiile masive în platforma New Class vor aduce vehiculele electrice la nivelul mașinilor cu motoare cu combustie în ceea ce privește profitabilitatea și costurile.

Pe plan global, BMW a vândut anul trecut 2,55 milioane de vehicule, generând vânzări de 155,5 miliarde de euro și un profit înainte de taxe de 17,1 miliarde de euro, conform companiei.

În 2024, BMW se așteaptă la o ușoară creștere a vânzărilor, atât la mașinile de lux, cât și la vehiculele exclusiv electrice. În 2023, vehiculele exclusiv electrice au reprezentat 15% din totalul vânzărilor BMW.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
baterii