BMW lansează în România finanțările prin leasing operațional

BMW lansează în România finanțările prin leasing operațional
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 nov 2023

Utilizarea leasingului operațional ca alternativă la achiziția clasică sau la leasingul financiar este soluția pe care BMW România o vede pentru scăderea ratelor de până la trei ori, datorită valorii reziduale mari a mașinilor mărcii. Reprezentanța susține că noul tip de finanțare ar fi generat deja un număr mare de comenzi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele de leasing operațional nu sunt altceva decât o închiriere pe termen lung, care permite deducerea integrală a cheltuielilor pentru companii. Cei de la BMW spun însă că oferă această soluție și pentru persoanele fizice.

TABEL O nouă ieftinire a carburanților în urma prăbușirii prețului petrolului CITEȘTE ȘI TABEL O nouă ieftinire a carburanților în urma prăbușirii prețului petrolului

Finanțarea în leasing operațional este diferită de cea în leasing financiar în primul rând prin faptul că nu va exista o cumpărare a mașinii la finalul contractului, ceea ce aduce și un preț mai mic al întregului contract, „de până la 3 ori”. Sistemul de leasing operațional este atât pentru marca BMW, cât și pentru MINI.

BMW are și două exemple de finanțare cu sistemul de leasing operațional. Pentru modelul BMW 320i xDrive care costă în mod normal  46.000 de euro, rata lunară este de 535 euro, dar cu rata 1 majorată la 15,7%. Rata conține chiria de 290 Euro plus TVA și serviciile, de 159 Euro plus TVA. Perioada de finanțare este de 36 de luni, cu un rulaj de 10.000 km anual. Pentru MINI Cooper 3 uși calculul are o rată lunară de 299 Euro plus TVA, cu avans 10%.

FOTO & VIDEO Volvo readuce în actualitate monovolumele. Premieră mondială pentru EM90 CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Volvo readuce în actualitate monovolumele. Premieră mondială pentru EM90

Sistemul leasingului operațional este văzut de mulți analiști ca o variantă tot mai populară în viitor pentru mobilitate, una care să înlocuiască clasicele achiziții. În acest fel, clienții scapă de grija deținerii unui automobil, cu impozite, ITP, dar mai ales cu problema revânzării și a deprecierii.  În plus, deducere integrală a cheltuielilor contribuie la un mai bun control al costurilor, pentru companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw leasing operațional
bmw 320i
rată lunară bmw