BMW nu dă curs sugestiei de a muta în România fabrica de la Debrecen, susține ministrul ungar de externe

BMW nu dă curs sugestiei de a muta în România fabrica de la Debrecen, susține ministrul ungar de externe
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2023

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a calificat drept "ridicolă" o declarație a unei vicepreședinte a Parlamentului European (PE), care a sugerat că fabrica producătorului auto german BMW din estul Ungariei ar trebui mutată în România, în opinia lui Szijjarto o asemenea declarație ilustrând "șantajul politic" la care sunt supuse companiile germane ce investesc în Ungaria, relatează agenția MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Respectiva declarație a acelei vicepreședinte a Parlamentului European, social-democrata germană Katarina Barley, denotă în plus o atitudine "ungarofobă", a completat șeful diplomației ungare, vorbind la o conferință de presă comună cu omologul său yemenit, unde a fost întrebat despre acest subiect, scrie Agerpres.

România, creștere puternică a vânzărilor diesel. Europa a atins un nivel record al cotei mașinilor electrice CITEȘTE ȘI România, creștere puternică a vânzărilor diesel. Europa a atins un nivel record al cotei mașinilor electrice

Potrivit ministrului Szijjarto, încercările "anumitor forțe politice" de a șantaja companiile germane care investesc în Ungaria au eșuat, el adăugând că tot mai multe companii germane vin în această țară și cele mai multe dintre ele au o relație de lucru bună cu guvernul condus de Viktor Orban.

Construcția fabricii BMW de la Debrecen se desfășoară conform calendarului și va fi un element cheie al strategiei Ungariei de mobilitate cu vehicule electrice, a spus mai departe ministrul ungar.

"Socialiștii germani - și am impresia că uneori și stânga ungară - sunt cei care doresc ca aceste investiții high-tech creatoare de locuri de muncă să fie realizate mai degrabă în România decât în Ungaria. Din fericire, nu ei hotărăsc, ci depinde de deciziile investitorilor și de cooperarea lor cu guvernul", a explicat Szijjarto.

Anterior, luni, referindu-se la aceeași declarație a vicepreședintei Parlamentului European, secretarul de stat din MAE ungar Tamas Menczer a afirmat că Bruxellesul "a lansat încă un atac împotriva Ungariei", întrucât această țară respinge "migrația, războiul și sancțiunile".

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
ungaria