BMW pregătește lansarea a șase noi modele din familia Neue Klasse

BMW pregătește lansarea a șase noi modele din familia Neue Klasse
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 ian 2024

Deși s-a scris și s-a vorbit despre Neue Klasse, de la BMW, ca despre un nou model, denumirea reprezintă, de fapt, o întreagă familie de automobile, complet electrice și bazate pe o platformă complet nouă. Primele șase proiecte de mașini bazate pe platforma Neue Klasse se pregătesc de producția de serie în următorii ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Denumirea Neue Klasse a devenit deja celebră în presa de specialitate în ultimii doi ani, odată cu anunțul BMW privind construirea unei noi platforme și a unei noi generații de automobile electrice. Uzina din Debrecen, care este construită în prezent la câțiva kilometri de România, va fi prima care va produce automobile bazate pe conceptul Neue Klasse, dar alte uzine din lume, inclusiv fabrica centrală a BMW, din Munchen, sunt pregătite pentru a produce nu mai puțin de șase noi modele complet electrice.

Primul model va fi lansat în 2025, iar caracteristicile sale ar trebui să diferențieze BMW de ceilalți concurenți prin tehnologiile folosite. Arhitectura pe 800 de volți nu mai este o noutate în industria auto, deoarece tot mai multe mărci o folosesc, dar nivelul ridicat de conectivitate în combinație cu capacitățile ridicate de stocare ale bateriilor vor marca trecerea la un alt nivel pentru mașinile electrice. Bateria cu celule cilindrice și noul sistem de operare eDrive ajuns la a șasea generație vor fi sta în centrul noilor mașini.

România a atins un nou record de producție de mașini la Mioveni și Craiova CITEȘTE ȘI România a atins un nou record de producție de mașini la Mioveni și Craiova

Dintre cele șase noi modele, primul va fi  noul iX3, SUV-ul care va continua tradiția mărcii în segmentul cel mai popular în rândul mărcilor premium. Acesta este modelul care va fi produs la Debrecen, iar el va fi urmat un an mai târziu de o limuzină ce va fi produsă la Munchen, apoi în Mexic și China. Al treilea model Neue Klasse va fi un SUV mai mare, derivat din iX3, destinat pieței chineze, și o versiune coupe a acestuia, botezată iX4, ambele pregătite pentru 2026. Ulteimele două modele electrice bazate pe noua platformă vor fi lansate în 2027, respectiv un Touring derivat din sedan și un SUV compact, care va reprezenta o nouă generație a lui iX1.

În același timp, BMW are în plan, potrivit informațiilor neoficiale, schimbarea denumirilor mașinilor electrice, pentru a include și variantele de motorizare și de putere a bateriilor. În loc de i4 sau iX3, modelele BMW se vor numi după sistemul actual al modelelor cu combustie, de exemplu i420 sau iX330.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw neue klasse
baterii prismatice
bmw electric