FOTO & VIDEO BMW a prezentat în premieră conceptul Neue Klasse, care anunță noua generație de mașini electrice

FOTO & VIDEO  BMW a prezentat în premieră conceptul Neue Klasse, care anunță noua generație de mașini electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 sep 2023

Cu un design controversat și o mulțime de tehnologii la bord, Vision Neue Klasse, conceptul pe care BMW l-a prezentat la Munchen în cadrul salonului auto, vine să dea semnalul unei schimbări majore în strategia și filozofia brandului bavarez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Neue Klasse nu este numele unui automobil în sine, ci denumește o întreagă generație de mașini ce vor fi produse pe o nouă platformă și cu noi parametri tehnici. El este totodată și numele primului concept care anunță această generație de mașini și a surprins publicul prin designul său cu putenice schimbări conceptuale. În primul rând, absența unei grile, specifică unui automobil sport, a determinat designerii să înlocuiască celebrii „rinichi” cu două faruri care preiau această formă, faruri ce au o suprafață vitrată generoasă, brăzdată de două „gheare” luminoase. Pentru a păstra unul dintre elementele reprezentative ale mărcii, linia frontală este înclinată în față, dându-i celebrul aspect de „bot de rechin”. Pe ansamblu, este o transformare atât de radicală încât mulți dintre fanii mărcii germane au contestat deja pe toate canalele posibile acest design. Pe de altă parte, silueta și proporțiile mașinii sunt extrem de conservatoare și amintesc mai degrabă de alte mărci, decât de BMW. Atât despre design, dar urmează mult mai multe despre tehnologia care se află sub această caroserie.

„BMW Vision Neue Klasse combină capacitatea noastră de a inova în domeniile esențiale ale electrificării, digitalizării și circularității”, a declarat Oliver Zipse, CEO BMW, la prezentarea noului concept. „În acest fel suntem întotdeauna capabili să fim cu doi pași înaintea viitorului: Neue Klasse aduce deja mobilitatea următorului deceniu pe șosele încă din 2025 și conduce BMW într-o nouă eră.”

Platforma care va găzdui noile mașini Neue Klasse și care se află la baza conceptului cu același nume aduce un salt tehnologic în materie de energie, în primul rând. Bateria va fi mai eficientă, astfel că mașinile vor primi o autonomie mai mare.

FOTO Noul Tesla Model 3, premieră la Munchen. Au fost afișate prețurile din România CITEȘTE ȘI FOTO Noul Tesla Model 3, premieră la Munchen. Au fost afișate prețurile din România

"Autonomie mai mare cu 30%, încărcare mai rapidă cu 30%, eficiență mai mare cu 25% - Neue Klasse reprezintă un salt tehnologic major care va duce EfficientDynamics la un nou nivel”, a explicat Frank Weber, șeful responsabil cu dezvoltarea de noi modele. „Cu Neue Klasse, ne-am angajat în cea mai mare investiție din istoria companiei. Nu scriem doar următorul capitol al BMW; scriem o carte cu totul nouă. De aceea Neue Klasse va avea impact, cu siguranță, asupra tuturor generațiilor de modele”. Inovațiile noii tehnologii BMW eDrive vin de la celulele cilindrice de baterii nou dezvoltate de companie, cu o densitate de energie cu peste 20% mai mare decât cea a celulelor prismatice utilizate anterior. Acest lucru va duce și la o viteză mai mare de încărcare cu până la 30%, în plus față de creșterea autonomiei acestora cu până la 30%. Efectul însumat va fi eficiența generală a automobilului majorată cu până la 25%.

La interior, elementul central este display-ul Panoramic Vision, care este principalul mod de interacțiune cu mașina, alături de butoanele de pe volan. Accentul major pe comenzile vocale prin Asistentul Personal Inteligent înlocuiește astfel numeroasele comenzi cu care ne-am obișnuit. Pe lângă acestea, BMW a pus accent și pe iluminatul interior, ambiental, pe noi țesături, pe eliminarea cromului și suprafețelor din piele naturală.

FOTO & VIDEO BMW a prezentat în premieră conceptul Neue Klasse, care anunță noua generație de mașini electrice

FOTO & VIDEO BMW a prezentat în premieră conceptul Neue Klasse, care anunță noua generație de mașini electrice

FOTO & VIDEO BMW a prezentat în premieră conceptul Neue Klasse, care anunță noua generație de mașini electrice

FOTO & VIDEO BMW a prezentat în premieră conceptul Neue Klasse, care anunță noua generație de mașini electrice

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw neue klasse
baterii prismatice
bmw electric