Boeing a reluat livrările de avioane 787 Dreamliner

Boeing a reluat livrările de avioane 787 Dreamliner
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2023

Boeing a confirmat că a livrat un avion 787 Dreamliner companiei aeriene germane Lufthansa, primul de când livrările au fost oprite la sfârșitul lunii februarie, după ce a dezvăluit o problemă de date cu o componentă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Administrația Federală a Aviației a confirmat luna trecută că Boeing a întrerupt livrările din cauza erorii de analiză a datelor legate de o componentă, pe care compania a găsit-o după ce a examinat înregistrările de certificare, scrie News.ro.

FOTO Start la prima secțiune de autostradă în zona montană din istoria României CITEȘTE ȘI FOTO Start la prima secțiune de autostradă în zona montană din istoria României

FAA a declarat că este mulțumită că problema a fost rezolvată și a aprobat ca Boeing să reia livrarea de avioane 787.

Boeing va livra un alt 787 companiei American Airlines în curând, au spus surse.

Aeronava Lufthansa a decolat de la Paine Field, la nord de Seattle, miercuri după-amiază, și a aterizat la Frankfurt la ora locală 8:52 a.m., potrivit datelor zborului.

Livrarea încheie o săptămână mare pentru programul 787. Marți, Boeing a anunțat o vânzare mult anticipată a 78 de Dreamliners către două companii aeriene saudite, o înțelegere cu un preț de listă de 37 de miliarde de dolari, pe care compania a prezentat-o drept a cincea comandă comercială ca mărime.

Între acordul cu Arabia Saudită și comenzi separate de la United Airlines și Air India, Boeing a primit comenzi pentru aproape 200 de Dreamliners, în ultimele patru luni.

Compania trebuie acum să reducă riscul constrângerilor lanțului de aprovizionare, deoarece încearcă să crească producția de 787 de la rata scăzută actuală la ținta de 10 pe lună până la sfârșitul anului 2026, au spus analiștii.

CEO-ul Boeing, Dave Calhoun, a declarat marți că cererea pentru 787 a fost ”cea mai mare pe care am văzut-o vreodată” și că este încrezător în capacitatea companiei de a-și îndeplini obiectivele de producție.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
787 dreamliner