Bosch va construi baterii electrice fuel cell în China, într-o nouă uzină

Bosch va construi baterii electrice fuel cell în China, într-o nouă uzină
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 dec 2019

Bosch a marcat oficial startul lucrărilor la o nouă uzină de baterii fuel cell în China, în orașul Wuxi, având ca scop furnizarea de astfel de baterii pentru piața locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bosch, unul dintre cei mai mari furnizori de componente pentru industria auto, la nivel global, a pus piatra de temeile pentru o nouă uzină, în China, de data aceasta una în care vor fi produse baterii destinate mașinilor cu fuel cell, bazate pe pila de hidrogen.

„Prima de acest fel din afara Germaniei, centrul fuel cell din Wuxi marchează încă un pas strategic pentru Bosch în accelerarea producției extinse și adoptarea produselor fuel cell”, a declarat Uwe Gackstatter, președinte al Bosch Powertrain Solutions. „Avantajele tehnologiei pentru electrificarea vehiculelor grele sunt clare și includ zero emisii, o eficiență mare a conversiei energiei și o gamă largă de surse de hidogen”.

Centrul de producție va fi gata de start în 2021, potrivit anunțului companiei.  În uzina din Wuxi vor fi dezvoltate, testate și produse sisteme de baterii fuel cell și componente conexe, inclusiv valve de injecție de hidrogen și compresoare de aer electronice.

BMW Group lansează o investiție de 400 de milioane de euro la Dingolfing, pentru producția de vehicule electrice CITEȘTE ȘI BMW Group lansează o investiție de 400 de milioane de euro la Dingolfing, pentru producția de vehicule electrice

Principalii clienți vor fi producătorii de mașini grele, autobuze în special, propulsate de motoare electrice care funcționează cu ajutorul bateriilor fuel cell, care sunt tot mai cerute pe piața locală.

Potrivit datelor asociației constructorilor de vehicule din China, în aces an au fost vândute 1.327 de vehicule fuel cell.

Uzina de baterii va fi înoțită de Centrul de Inovații și Software al Bosch, care va fi responsabil pentru inovații, cercetare și dezvoltare în segmentul de vehicule electrice, mobilitate conectată, soluții de conectare și platforme big data. Investiția inițială depășește 4,5 milioane de euro. Centrul va fi funcțional în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
bosch
fuel cell
baterii hidrogen
masini electrice
autobuze electrice