Bruxelles-ul aprobă un ajutor de stat de 1,15 milioane euro pentru Aeroportul “Transilvania” Târgu Mureș

Bruxelles-ul aprobă un ajutor de stat de 1,15 milioane euro pentru Aeroportul “Transilvania” Târgu Mureș
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 iul 2021

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de 1,15 milioane de euro pentru sprijinirea reluării activității operatorilor aerieni afectați de pandemia de Covid-19 pe Aeroportul Internațional “Transilvania” Târgu Mureș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ajutorul de stat, solicitat la finele anului trecut, va fi acordat sub forma unor subvenții directe de până la 600.000 de euro per beneficiar, potrivit unui comunicat al Comisiei.

Valoarea ajutorului acordat companiilor va fi calculată pe baza unui scor individual derivat din anumiți factori de evaluare, precum numărul de zboruri pe săptămână.

VIDEO Roboți ai companiei rusești Yandex vor livra mâncare studenților din campusuri americane, printr-un parteneriat cu GrubHub CITEȘTE ȘI VIDEO Roboți ai companiei rusești Yandex vor livra mâncare studenților din campusuri americane, printr-un parteneriat cu GrubHub

Scopul schemei este de a atenua deficitul brusc de lichidități cu care se confruntă beneficiarii din cauza epidemiei de coronavirus și a măsurilor restrictive pe care guvernul român a trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului, precizează Comisia.

Subvențiile vor fi acordate până pe 31 decembrie, cel mai târziu.

Aeroportul ''Transilvania'' Târgu Mureș a fost redeschis în 2018, după un an și jumătate de lucrări de renovare, timp în care a fost refăcută complet pista de aterizare/decolare.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul transilvania targu mures
ajutor de stat aeroport mures
pandemie
covid 19
coroonavirus
subventii companii aeriene