București: A fost desemnat câștigătorul licitației pentru 100 de autobuze electrice

București: A fost desemnat câștigătorul licitației pentru 100 de autobuze electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2023

Firma BMC Truck&Bus a fost declarată câștigătoare a licitației pentru achiziția a 100 de autobuze electrice, conform anunțului publicat pe SEAP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractul are o valoare totală de 290.000.000 lei, scrie Agerpres.

Circulația s-a deschis pe Pasajul Berceni CITEȘTE ȘI Circulația s-a deschis pe Pasajul Berceni

Au fost depuse șase oferte, dintre care trei au fost declarate admisibile.

În iulie 2022, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunța finalizarea etapei de depunere a ofertelor în cadrul procedurii de achiziție a 100 de autobuze electrice și a infrastructurii de încărcare necesară acestora.

El a precizat că au fost depuse șase oferte din partea BMC Truck&Bus; Solaris Bus&Coach sp.z.o.o; Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret; Mercedes-Benz Trucks&Buses Romania SRL; New Kopel Car Import; asocierea dintre Otokar Europe Filiala București și Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi AS.

Valoarea totală estimată pentru achiziționarea celor 100 de autobuze electrice era de 304.670.300 lei fără TVA, cu finanțarea asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Conform caietului de sarcini, în primul an de la semnarea contractului vor fi livrate 34 de autobuze, iar restul de 66 în anul următor.

Noile autobuze electrice vor fi din gama de 12 metri lungime și vor avea autonomie de minim 200 kilometri între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat

viewscnt
Afla mai multe despre
autobuze electrice
bucuresti