Căile ferate germane vor testa un tren alimentat cu hidrogen, produs de Siemens, în 2024

Căile ferate germane vor testa un tren alimentat cu hidrogen, produs de Siemens, în 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2020

Trenurile alimentate cu hidrogen ar putea să înlocuiască într-o bună zi garniturile diesel care circulă în prezent pe rutele feroviare din Germania dacă un proiect-pilot, anunțat luni de Deutsche Bahn și compania Siemens, va avea succes, informează DPA.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Testul va avea loc în 2024 în sud-vestul landului Baden-Wurttemberg, potrivit unui comunicat publicat de Deutsche Bahn, operatorul feroviar de stat din Germania, scrie Agerpres.

FOTO Inspectorii de muncă, noi controale și amenzi CITEȘTE ȘI FOTO Inspectorii de muncă, noi controale și amenzi

Noul tren, construit de compania Siemens, un gigant din industria tehnologiei cu sediul general la Munchen, va avea o autonomie de deplasare de 600 de kilometri.

Alimentarea cu hidrogen este considerată o opțiune verde pentru liniile ferate care nu au fost încă electrificate, iar numărul lor este încă destul de mare.

Aproximativ 13.000 de kilometri de căi ferate nu dețin echipamente suprapuse de alimentare electrică, reprezentând 39% din rețeaua feroviară germană.

Hidrogenul folosit pentru a alimenta trenul Siemens ce va fi testat în 2024 va fi obținut cu ajutorul unui motor ecologic, a precizat compania germană.

Acel tren va asigura legăturile regionale între orașele Tubingen, Horb și Pforzheim timp de un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens
cai ferate