Noul aeroport din Berlin își va închide unul din terminale, la câteva luni de la inaugurare

Noul aeroport din Berlin își va închide unul din terminale, la câteva luni de la inaugurare
scris 23 nov 2020

Mult așteptatul nou aeroport din Berlin va trebui să își închidă unul dintre terminale anul viitor, la doar câteva luni după ce a fost dat în funcțiune, a declarat luni un purtător de cuvânt, potrivit DPA.

Terminalul 5 va fi scos din funcțiune din martie, inițial pentru un an, a confirmat un purtător de cuvânt al operatorului aeroportului BER, scrie Agerpres.

El a invocat ca motiv al deciziei pandemia de coronavirus, care a dus la scăderea drastică a numărului de pasageri.

EASA ar putea autoriza reluarea zborurilor cu avioane Boeing 737 MAX în ianuarie CITEȘTE ȘI EASA ar putea autoriza reluarea zborurilor cu avioane Boeing 737 MAX în ianuarie

Pasagerii cunoșteau Terminalul 5 sub denumirea anterioară de Aeroportul Schoenefeld, înainte ca acesta, care data din anii '70, să fie încorporat în marele aeroport învecinat BER, din periferia de sud-est a Berlinului.

Terminalul 1 a fost deschis la 31 octombrie, după o întârziere de nouă ani și o triplare a planului inițial de buget care era de două miliarde de euro.

Terminalul 5 trebuia inițial să stea deschis timp de mai mulți ani, pentru că cererea de pasageri urma să depășească actuala capacitate a noii infrastructuri, asta până când a venit pandemia.

BER găzduiește în prezent circa o cincime din numărul anticipat de avioane și o zecime din pasageri, conform companiei sprijinite de stat care îl gestionează.

Directorul aeroportului din Berlin, Luetke Daldrup, urmează să prezinte vineri planul pentru Terminal 5 în fața Consiliului de Supraveghere.

BER are de fapt trei terminale, însă Terminalul 2 va rămâne închis pentru moment din cauza crizei. Nu se știe când va fi redeschis

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport berlin