Camera Lorzilor din Marea Britanie a deschis o anchetă referitoare la tranziția către vehiculele electrice

Camera Lorzilor din Marea Britanie a deschis o anchetă referitoare la tranziția către vehiculele electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2023

Camera superioară a Parlamentului britanic a declarat că lansează o anchetă privind vehiculele electrice (EV), care va examina abordarea guvernului de a elimina treptat modelele pe combustibili fosili, infrastructura de încărcare și eliminarea vehiculelor electrice la sfârșitul vieții acestora, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul Regatului Unit a anunțat interzicerea vânzării de noi modele de mașini numai pe combustibili fosili până în 2030 și a vehiculelor hibride care au atât o baterie mare, cât și un motor cu ardere, până în 2035, scrie News.ro.

Wizz Air anunță că este nevoită să anuleze unele zboruri CITEȘTE ȘI Wizz Air anunță că este nevoită să anuleze unele zboruri

Comisia pentru mediu și schimbări climatice a Camerei Lorzilor a declarat că scopul anchetei este de ”a înțelege modul în care guvernul își va atinge obiectivul de decarbonizare a mașinilor și camionetelor în Marea Britanie”.

Accentul principal va fi pus pe mașinile de pasageri și pe barierele în calea atingerii obiectivelor guvernamentale.

Deocamdată, vehiculele electrice sunt în general mai scumpe decât vehiculele cu motoare cu ardere, iar scăderea prețurilor a fost văzută ca fiind cheia adoptării în masă de către consumatori.

Accesul insuficient la infrastructura de încărcare, mai ales la încărcătoarele de pe stradă pentru cei care parchează pe stradă și nu pot încărca acasă, a fost, de asemenea, citat ca o barieră în calea acceptării mai largi de către public a vehiculelor electrice.

Comisia pentru mediu și schimbări climatice a spus că dorește să audă de la industrie, autoritățile locale și alții ”ce trebuie să facă guvernul pentru a încuraja o mai mare asumare a vehiculelor electrice” înainte de 2030 și 2035.

Dovezile pot fi depuse până pe 15 septembrie, a spus comisia.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
marea britanie