Canalul Dunăre – București intră în faza reactualizării

Canalul Dunăre – București intră în faza reactualizării
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2022

Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile (CNACN) Constanța a primit două oferte la licitația pentru reactualizarea studiului de fezabilitate necesar amenajării râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a anunțat recent că frații Pavăl, proprietarii Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj, au cumpărat deja 15 hectare de teren în comuna Agigea, județul Constanța, lângă canalul Dunăre-Marea Neagră.

Canalul Dunăre – București, proiect început înainte de 1989, dar abandonat de administrațiile ulterioare, este gândit acum pentru reactualizarea studiului de fezabilitate, al cărui termen a fost 13 octombrie 2022.

FOTO Corespondență de la Paris - Cel mai mare salon auto din Europa, dominat de mărcile franceze și de Dacia CITEȘTE ȘI FOTO Corespondență de la Paris - Cel mai mare salon auto din Europa, dominat de mărcile franceze și de Dacia

Cele două oferte au fost depuse de TPF Inginerie și Aqua Prociv Proiect.

Licitația privind reactualizarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții ”Amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigatie și alte folosințe” a fost lansată pe 5 august 2022.

Lucrările vizate ar urma să fie efectuate pe cursul râului Argeș, aval de lacul Mihăilești – Cornetu și pe cursul râului Dâmbovița, aval de podul de pe șoseaua de centură a municipiului București, pe teritoriul județelor Ilfov, Giurgiu și Călărași.

Valoarea estimată a contractului este de 6 milioane de lei, iar durata este de 11 luni.

Finanțarea pentru acest proiect va fi asigurată din fonduri europene.

În decembrie 2018,  Comisia Națională de Strategie și Prognoză a prezentat un studiu de fundamentare. Conform acelui studiu, canalul urma să fie proiectat și construit în cinci ani, iar costul său se ridica la 6,71 miliarde de lei (1,44 miliarde de euro), fără TVA.

viewscnt
Afla mai multe despre
canalul dunăre – bucurești
studiu