Centrul Tehnic din Titu, al Renault, a produs racorduri pentru ventilatoare medicale

Centrul Tehnic din Titu, al Renault, a produs racorduri pentru ventilatoare medicale
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 iun 2020

Renault România a realizat la Titu, în Centrul Tehnic, 700 de racorduri necesare ventilatoarelor medicale din spitalele COVID-19, pe care le-a donat Fundației pentru SMURD.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O echipă de ingineri din cadrul centrului de Inginerie Renault Technologie Roumanie, prin Centrul Tehnic Titu, din județul Dâmbovița, a produs cu ajutorul tehnologiei imprimării 3D racorduri în formă de Y. Acestea sunt utile ca o soluție temporară,de urgență, pentru  situația în care capacitatea de acoperire a nevoilor de ventilatoare ar fi depășită. Mai exact, racordurile de tip Y permit utilizarea unui ventilator pentru doi pacienți, în situații limită.

Potrivit Renault, primele 700 de piese create au fost donate prin Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Automobile Dacia, Fundației pentru SMURD cu scopul de a fi distribuite spitalelor din linia întâi.

TABEL Înmatriculările de autoturisme din România au crescut în mai, comparativ cu aprilie, dar sunt mult sub nivelul de anul trecut CITEȘTE ȘI TABEL Înmatriculările de autoturisme din România au crescut în mai, comparativ cu aprilie, dar sunt mult sub nivelul de anul trecut

„Ne-am mobilizat într-o echipă dedicată acestei urgențe medicale. Am testat mai multe variante, validând prototipul cu medici specialiști în terapie intensivă de la Târgu Mureș, iar acesta a fost lansat în fabricație prin imprimare 3D. Cadența de imprimare a fost de 20 de piese în 26 de ore. Am optimizat timpii de fabricație prin imprimarea pieselor în poziție verticală și reducerea pierderilor de material necesar utilizat, folosind astfel capacitatea de imprimare la maxim”, a declarat Mihai Enculescu, inginer Coordonator în cadrul departamentului Prototipuri RTR.

Groupe Renault România a avut o implicare destul de mare în perioada stării de urgență, punând o flotă de 150 de mașini Dacia și Renault la dispoziția Ministerului Sănătății, respectiv, prin rețeaua de dealeri Dacia și Renault, la dispoziția spitalelor din România. La Spitalul din Mioveni, Automobile Dacia și Fundația Group Renault au donat un laborator de teste RT-PCR. De asemenea, Groupe Renault România împreună cu ACAROM, au contribuit la repararea a 50 de ventilatoare, în colaborare cu DSU și IGSU.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia ventilatoare
renault romania centrul tehnic titu