CEO-ul Opel, Michael Lohscheller, părăsește surprinzător compania, chiar în ziua prezentării noului Astra

CEO-ul Opel, Michael Lohscheller, părăsește surprinzător compania, chiar în ziua prezentării noului Astra
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 iul 2021

Michael Lohscheller, cel care a condus cu succes marca Opel în cei patru ani care au trecut de la cumpărarea acesteia de către PSA Group (actual Stellantis), a fost înlocuit chiar în ziua lansării noii generații Astra. Momentul pare cel puțin prost ales, însă compania spune că "a decis să urmeze noi provocări".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Stellantis a anunțat un nou CEO al mărcii Opel, în persoana lui Uwe Hochgeschurtz, care vine de la Renault, dar care a mai lucrat anterior în Volkswagen. El a condus activitățile Renault în Germania, Austria și Elveția. Are studii efectuate în Germania, Franța și Marea Britanie.

Uwe Hochgeschurtz își va prelua postul de CEO Opel pe 1 septembrie și i se va subordona direct șefului Stellantis, Carlos Tavares.

EXCLUSIV Dacia Spring a început livrările în Europa și a intrat în topul electricelor: aproape 2.000 de exemplare au ajuns pe cele mai mari piețe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia Spring a început livrările în Europa și a intrat în topul electricelor: aproape 2.000 de exemplare au ajuns pe cele mai mari piețe

Stellantis precizează că Maichael Lohscheller „a decis să urmeze noi provocări în afara Stellantis”, fără alte detalii. El a fost instalat în funcția de CEO chiar la preluarea companiei de la GM, fiind anterior Chief Financial Officer al mărcii. El a reușit performanța de a aduce Opel pe profit, după zeci de ani de pierderi în portofoliul GM, în cadrul planului PACE, elaborat împreună cu șefii PSA Group.

„Aș vrea să-i mulțumesc călduros lui Michael pentru că a realizat o fundație solidă pentru Opel, împreună cu angajații. Această transformare impresionantă a pavat drumul către dezvoltarea comercială viitoare a mărcii”, a declarat Carlos Tavares, CEO al Stellantis.

MIchale Lohscheller și Carlos Tavares, în 2017

MIchale Lohscheller și Carlos Tavares, în 2017

viewscnt
Afla mai multe despre
opel ceo
demisie seful opel
michael lohscheller