China a devenit cel mai mare exportator de mașini și a stabilit încă un record pentru piața auto

China a devenit cel mai mare exportator de mașini și a stabilit încă un record pentru piața auto
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2024

​China a fost anul trecut cel mai mare exportator de mașini, depășind Japonia, o contribuție importantă având și compania BYD care a crescut puternic. China a mai stabilit încă un record: cea mai mare producție auto din istoria sa, nu departe de 30 de milioane de vehicule. La cifra bună de la export au contribuit 350.000 de mașini Tesla și aproape 100.000 de Dacia Spring.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Informația a fost anunțată anterior de Profit.ro

Japonia a exportat 4,42 milioane mașini anul trecut, creștere de 16% față de 2022, în timp ce China a urcat cu 58%, spre un record de 4,91 milioane de mașini. Aproape 350.000 de mașini au fost Tesla Motors.

VIDEO&FOTO Lucrări în forță la un nou drum expres în România. Constructorul român a venit cu aproape 200 de muncitori și peste 150 de utilaje CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Lucrări în forță la un nou drum expres în România. Constructorul român a venit cu aproape 200 de muncitori și peste 150 de utilaje

China a crescut datorită livrărilor în țările asiatice, dar și în Rusia, unde nu prea mai sunt multe mărci din Occident. Japonia a fost cel mai mare exportator auto în ultimii șapte ani, după ce în 2016 pe primul loc a fost Germania, scrie Hotnews.ro.

China a produs anul trecut pe plan intern un număr record de 29,7 milioane de mașini, cu 1,1 milioane mai mult decât în 2022.

China ar vrea să ajungă să exporte șase milioane de vehicule în 2030, un țel foarte ambițios fiind și de a produce atunci în afara Chinei alte șase milioane de vehicule ale unor mărci chineze.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
china
masini
japonia