Chinezii de la BYD vor să atingă noi recorduri

Chinezii de la BYD vor să atingă noi recorduri
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 apr 2024

Constructorul chinez de automobile BYD a anunțat ținte extrem de ambițioase pentru acest an, după ce în 2023 a atins vânzări record, de aproximativ 3 milioane de mașini. Pe segmentul electric, BYD ar putea depăși Tesla încă din primul trimestru al anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Vânzările vehiculelor BYD, produse în China, vor crește cu 20%, la 3,6 milioane de unități, un rezultat care ar propulsa compania și mai sus, în topul celor mai mari constructori auto din lume, în zona în care se află Ford și Hyundai.

ULTIMA ORĂ Piața auto, la minimul ultimelor 12 luni: scădere abruptă a înmatriculărilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Piața auto, la minimul ultimelor 12 luni: scădere abruptă a înmatriculărilor

Avansul preconizat de șeful BYD, Wang Chuanfu, se bazează pe o creștere mare a vânzărilor pe piețele din afara Chinei, aici intrând și Europa, unde compania își lărgește baza de clienți de la o lună la alta. În total, chinezii vor să vândă jumătate de milion de vehicule pe piețele externe în 2024 și un milion în 2025, ceea ce înseamnă o dublare a vânzărilor de la un an la altul, potrivit declarațiilor făcute de Chuanfu într-o conferință dedicată investitorilor.

Informațiile care au fost preluate de Automotive News dintr-un raport arată că șefii BYD sunt forte încrezători în ritmul de creștere, chiar dacă tendințele pieței sunt destul de potrivnice, deoarece se înregistrează o frânare a cererii de vehicule electrice. De altfel, faptul că BYD produce și vinde și automobile hibrid, un segment care se bucură de o atenție crescută din partea publicului, ar putea fi argumentul pentru această creștere.

BYD a anunțat cu câteva zile în urmă un nivel record al profitului, de circa 3,8 miliarde euro, aproape dublu față de anul anterior. Chiar și așa, ritmul de creștere al câștigurilor s-a diminuat față de anul anterior, ceea ce sugerează că și ritmul de expansiune ar putea cunoaște o încetinire.

Un număr foarte mare de automobile BMW, rechemate în service CITEȘTE ȘI Un număr foarte mare de automobile BMW, rechemate în service

Pe segmentul de vehicule electrice, este foarte probabil să asistăm la o depășire a rivalilor de la Tesla, care se confruntă cu o încetinire vizibilă a cererii de automobile pe toate piețele pe care este prezentă. De altfel, în ultimul trimestru al anului 2023, BYD a reușit să depășească vânzările Tesla, o situație care este foarte probabil să se repete și în acest an.

Cea mai mare creștere a vânzărilor pe piețele externe ar putea fi înregistrată în Europa, unde BYD a lansat primele trei modele în urmă cu un an și se pregătește să-și extindă gama de vehicule simultan cu extinderea rețelei de dealeri în mai multe țări europene. Lansarea noii generații de automobile Plug-in Hybrid în Europa ar putea fi secretul unei creșteri rapide, având în vedere că acest segment cunoaște cea mai mare expansiune în acest moment.

viewscnt
Afla mai multe despre
byd
masini china
masini electrice