Ambasadoarea României în Bulgaria i-a întâmpinat cu lalele pe pasagerii primului zbor București-Sofia după aderarea la Schengen

Ambasadoarea României în Bulgaria i-a întâmpinat cu lalele pe pasagerii primului zbor București-Sofia după aderarea la Schengen
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2024

Ambasadoarea României în Bulgaria, Brândușa Predescu, a întâmpinat pe aeroportul din capitala bulgară primul zbor de la București la Sofia după aderarea celor două țări la Schengen. Ambasadoarea a oferit lalele galbene și steaguri românești pasagerilor care au sosit în țara vecină, informează BTA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Începând cu 31 martie, Bulgaria și România sunt membre cu drepturi depline ale spațiului Schengen cu frontierele aeriene și maritime, scrie Agerpres.

VIDEO Profit Health.forum – UCB Pharma România: Industria se confruntă cu materia primă lipsă, foarte multe costuri suplimentare, e tot mai dificil să produci. Pentru a aduce o moleculă pe piață costă între 1 și 2 miliarde euro CITEȘTE ȘI VIDEO Profit Health.forum – UCB Pharma România: Industria se confruntă cu materia primă lipsă, foarte multe costuri suplimentare, e tot mai dificil să produci. Pentru a aduce o moleculă pe piață costă între 1 și 2 miliarde euro

Suntem cetățeni europeni, la fel ca toți ceilalți. Astăzi este un moment în care nu vreau să fiu patetică, dar unii l-au numit un vis. Nu este un vis devenit realitate. Este o realitate, o normalitate care se întâmplă în state membre care se află în sfârșit la jumătatea drumului procesului de aderare deplină la spațiul Schengen. Aceasta este ceea ce sărbătorim astăzi, a declarat ambasadoarea.

Mă bucur că, în calitate de ambasador al României în Bulgaria, pot avea acest moment simbolic pe aeroportul de aici, din Bulgaria, care reflectă de fapt ceea ce va face colegul meu, ambasadorul Bulgariei la București, peste aproximativ o oră și ceva, pentru a întâmpina pasagerii primului zbor Schengen între Sofia și București, a declarat Brândușa Predescu.

Ea a evidențiat simbolismul a ceea ce fac împreună Bulgaria și România. Am intrat împreună în Schengen, ne-am pregătit pentru Schengen foarte temeinic, fiecare și-a făcut partea sa de muncă, dar am și cooperat foarte strâns și continuăm să facem acest lucru, aceasta este importanța acestui moment - cu flori, cu zâmbete, dar continuă și munca, a subliniat ambasadoarea.

Întrebată când vor adera cele două țări la Schengen pe cale terestră, ea a spus că autoritățile române lucrează neobosit pentru a finaliza acest proces. Nu trece o zi în care să nu vorbim cu toți partenerii noștri din Uniunea Europeană. Brândușa Predescu a mulțumit, în numele Ministerului Afacerilor Externe, tuturor guvernelor, tuturor statelor membre și Comisiei Europene, care au susținut și încurajat România și Bulgaria în acești ani lungi de pregătire.

Ambasadorul Bulgariei în România, Radko Vlaikov, urma să întâmpine luni primul zbor Schengen de la Sofia la București.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
schengen