Citroen va lansa versiunea electrică a lui C3 la mai puțin de 25.000 de euro. Concurență tot mai puternică pe segmentul de preț pe care astăzi se află doar Spring

Citroen va lansa versiunea electrică a lui C3 la mai puțin de 25.000 de euro. Concurență tot mai puternică pe segmentul de preț pe care astăzi se află doar Spring
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 iun 2023

Șefii Citroen au anunțat că modelul subcompact C3 va avea și o versiune electrică care va costa sub 25.000 de euro, ceea ce înseamnă că se anunță o concurență tot mai puternică pe segmentul de preț pe care astăzi se află doar Spring.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Citroen va produce în Europa viitorul e-C3, versiunea electrică  a subcompactei actuale, a declarat Thierry Koskas, CEO-ul Citroen, numele noului model urmând să fie e-C3, similar cu cel al modelului produs deja în India. Șeful mărcii franceze a mărturisit că producătorii chinezi sunt tot mai competitivi pe piața din Europa, iar prețul cu care va fi vândut noul C3 electric va încerca să răspundă concurenței din China. Koskas a spus că mașina va costa mai puțin de 25.000 de euro, va avea elemente de SUV și va avea premiera mondială în acest an, în timp ce startul livrărilor și producția sunt programate pentru 2024.

Angajații TAROM ar putea intra în grevă în această vară CITEȘTE ȘI Angajații TAROM ar putea intra în grevă în această vară

Este al doilea automobil electric al unei mărci din Europa, din segmentul B, care are un preț țintit de maxim 25.000 de euro, după VW ID.2, ceea ce înseamnă că toate studiile arată că va exista în continuare o cerere mare pe acest segment, pe care Renault Zoe a fost lider timp de foarte mulți ani. Renault va lansa de asemenea un nou model electric în segmentul B, R5, însă prețul acestuia nu a fost deocamdată anunțat.

În același timp, Dacia Spring este singurul automobil electric vândut în Europa care costă sub 25.000 de euro, iar vânzările sale foarte bune confirmă faptul că europenii își doresc mașini electrice, dacă acestea au un preț redus și oferă o autonomie rezonabilă. Marele dezavantaj al lui Spring, odată cu lansare noilor modele accesibile, va fi dat de dimensiunile sale reduse, specifice clasei mici.

FOTO VW a publicat primele imagini cu noul Tiguan și a anunțat când va fi lansat CITEȘTE ȘI FOTO VW a publicat primele imagini cu noul Tiguan și a anunțat când va fi lansat

Modelul Citroen C3 este competitor direct cu Dacia Sandero, astfel că un nou design mai robust, cu trăsături de SUV, va duce la o competiție directă cu Sandero Stepway, pentru versiunile lui C3 echipate cu motoare cu combustie. În același timp, Stellantis vinde deja în acest segment două automobile electrice, Peugeot 208 și Opel Corsa, care au rezultate foarte bune.

Citroen a lansat dela la începutul acestui an modelul e-C3 în India, având performanțe asemănătoare cu Dacia Spring, respectiv 320 km autonomie și o baterie de 29 kWh. 

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen c3 electric
citroen