Mercedes introduce Chat GPT pe aproape un milion de mașini

Mercedes introduce Chat GPT pe aproape un milion de mașini
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 iun 2023

Sistemele de comenzi vocale din noile automobile Mercedes-Benz vor fi bazate pe ChatGPT, care va încerca să facă legătura dintre șofer și mașină mai intuitivă și va putea purta dialoguri complexe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un număr de 900.000 de autoturisme Mercedes-Benz echipate cu sistemul de comandă și multimedia MBUX vor primi ajutor pentru comenzile vocale ale Voice Assistent  de la Chat GPT, care va face aceste comenzi „mai intuitive”, după cum spune compania. Luna aceasta, va demara programul beta, opțional, pentru acest nou sistem.

Wizz Air taie la jumătate intervalul în care pasagerii care nu cumpără loc pot face check-in online gratuit CITEȘTE ȘI Wizz Air taie la jumătate intervalul în care pasagerii care nu cumpără loc pot face check-in online gratuit

Accesul proprietarilor acestor mașini care sunt echipate cu sistemul de infotainment MBUX vor putea participa la programul de test prin aplicația Mercedes sau direct din mașină, cu comnda vocală: „Hey Mercedes, I want to join the beta programme”. Mașina va instala noul program wireless, prin intermediul Azure OpenAI Service de la Microsoft.

Noul serviciu va contribui la creșterea performanțelor de comunicare și interacțiune ale Voice Asisstent, care în prezent poate oferi informații despre vreme sau din sport, răspunde la întrebări și poate transmite comenzi pentru dispozitivele conectate de acasă. Mercedes spune că Chat GPT va putea interacționa cu limbajul natural, și va putea extinde subiectele la care sistemul va răspunde, astfel că șoferul va putea purta conversații naturale cu sistemul. Mercedes și-a propus ca, în curând, la întrebări despre destinație, despre posibile rețete de cină sau despre alte subiecte, șoferul să poată primi răspunsuri complexe, fără să fie nevoie să privească ecranul.

Marca Volkswagen vrea profituri mai mari, prin eliminarea de modele și o colaborare mai mare cu Skoda și SEAT CITEȘTE ȘI Marca Volkswagen vrea profituri mai mari, prin eliminarea de modele și o colaborare mai mare cu Skoda și SEAT

Mercedes-Benz spune că va păstra controlul complet asupra proceselor IT din fundal. Datele de comandă vocală colectate sunt stocate în Mercedes-Benz Intelligent Cloud, unde sunt anonimizate și analizate.

„Integrarea ChatGPT cu Microsoft în mediul nostru cloud controlat este o bornă în drumul nostru de a face din mașinile noastre centrul vieții digitale a clienților noștri. Programul nostru beta îmbunătățește funcțiile existente Hey Mercedes, cum ar fi interogări de navigare, solicitări de vreme și altele, cu capabilitățile ChatGPT”, spune Markus Schäfer, director de tehnologie, dezvoltare și achiziții Mercedes-Benz Group AG.

Mașinile Mercedes-Benz care vor putea să-și activeze programul ChatGPT sunt A 238, C 118, C 167, C 238, C 253, C 254, C 257, H 247, N 293, R 232, S 213, V 167, V 177, V 295, V 297, W 206, W 213, WV 223, X 167, X 243, X 247, X 253, X 254, X 294, X 296, Z 223 și Z 296. Pentru a putea a se putea conecta la serviciul de date, este nevoie de un contract cu Mercedes și de activarea serviciilor în portalul companiei sau în aplicație. Excepție fac sistemul de apel de urgență și apelul de informare și avarie, potrivit celor de la Mercedes-Benz.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes mbux; chat gpt mercedes
voice asisstant