CLASAMENT Cea mai vândută mașină din România a fost, în decembrie, electrică

CLASAMENT Cea mai vândută mașină din România a fost, în decembrie, electrică
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 ian 2023

Mărcile de automobile au încercat pe final de an să recupereze întârzierile de livrări înregistrate în cursul anului 2022, din cauza crizei de componente, însă unii au reușit să o facă mai bine decât competitorii. Dacia Spring este unul dintre modelele care au profitat de creșterea ritmului de producție, marcând un moment important: a fost cea mai vândută mașină din România, pentru a doua oară de la lansarea sa pe piață, după cum relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

România se poate lăuda că are în comun cu Norvegia un element important: cea mai vândută mașină de pe piață este una electrică, lucru care nu a mai fost raportat pe nicio altă piață din Europa. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul livrărilor accelerate din ultimele luni ale anului, marcate în decembrie prin înmatricularea acestor automobile.

Nu este pentru prima dată când clienții sunt presați să înmatriculeze mașinile pe care le-au primit, iar la Dacia acest lucru a fost vizibil și la celelalte modele, astfel că marca a înregistrat în ultima lună un record de înmatriculări lunare, pentru 2022.

Premieră istorică Dacia în Franța CITEȘTE ȘI Premieră istorică Dacia în Franța

În total, 5243 de autoturisme Dacia au fost înmatriculate în decembrie, mult peste orice altă lună din anul abia încheiat. Dintre acestea, mașinile Spring au reprezentat 1804 unități, un record pentru acest model, care și-a început cariera în octombrie 2021 și a ajuns deja extrem de popular în toată Europa.

Ca urmare a acestui rezultat din decembrie, Spring a devenit nu doar cel mai vândut automobil electric din România, dar și al patrulea cel mai vândut între autoturismele noi de pe piață, după trio-ul Logan, Duster și Sandero.

Final de an pe piața auto din România: Creștere minimă, dar importantă a înmatriculărilor de autoturisme și scădere dramatică a LCV-urilor CITEȘTE ȘI Final de an pe piața auto din România: Creștere minimă, dar importantă a înmatriculărilor de autoturisme și scădere dramatică a LCV-urilor

Conform statisticilor Profit.ro, bazate pe cifre DRPCIV, liderul pieței auto din România, celebrul Logan, a înmatriculat în 2022 11.400 de autoturisme, păstrându-și titlul pe singura piață din UE unde mai este atât de apreciat.

Pe locul al doilea s-a situat SUV-ul Duster, care a depășit și el 10.000 de unități, menținându-și popularitatea, în pofida „vârstei” sale. Pe locul trei, Sandero, cumpărat de români în proporție covârșitoare în versiunea Stepway, a înregistrat un total de 8500 de unități.

Pe locul patru s-a situat Spring, cu 6830 de unități înmatriculate în 2022, iar pe locul cinci s-a clasat cel mai vândut SUV de import din România, Hyundai Tucson, cu 3057 de unități, care a reușit să-și păstreze poziția chiar dacă ultimele luni nu au mai adus rezultate la fel de bune precum în prima parte a anului. Ford Puma, aflat pe locul șase, este SUV-ul produs la Craiova și care a fost puternic afectat de criza de componente.

Cu puțin peste 3000 de unități, acesta s-a intercalat între Tucson și Corolla, modelul Toyota cel mai vândut în România, cu 2549 unități.

Alertă la stația de metrou Piața Victoriei CITEȘTE ȘI Alertă la stația de metrou Piața Victoriei

În fine, al cincilea model Dacia, Jogger, a încheiat anul pe locul opt, cu 2614 exemplare înmatriculate, iar în urma acestuia s-au mai clasat Skoda Octavia, cu 2.412 unități, și Renault Clio, care a apărut pe ultima sută de metri în top 10, înregistrând 2147 unități.

Cele mai vândute mașini în România, în 2022

1.      Dacia LOGAN    

2.      Dacia DUSTER

3.      Dacia SANDERO

4.      Dacia SPRING

5.      Hyundai TUCSON

6.      Ford PUMA

7.      Toyota COROLLA

8.      Dacia JOGGER

9.      Skoda OCTAVIA

10.   Renault Clio

viewscnt
Afla mai multe despre
cele mai vandute masini din romania
dacia spring
logan
tucson