CNAIR: Restricțiile de circulație pe autostrada Sibiu – Orăștie au fost ridicate

CNAIR: Restricțiile de circulație pe autostrada Sibiu – Orăștie au fost ridicate
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2017

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat marți ridicarea restricțiilor de circulație pe autostrada Sibiu - Orăștie, segmentul Sibiu-Sebeș, după ce au fost reparate fisurile apărute în urmă cu patru zile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Începând cu ora 20.00 se circulă fără restricții, pe ambele benzi ale autostrăzii 1, pe sensul de mers Sibiu-Sebeș (km 276+100 – km 276+170), după ce au fost remediate deteriorările apărute în urmă cu patru zile la calea de rulare”, se arată în comunicat.

Reparațiile au fost efectuate de echipele companiei Hidroconstrucția. Acestea vor continua, iar miercuri va începe lucrărea de refacere a sistemului de drenaj al autostrăzii, în zona respectivă, potrivit CNAIR, scrie News.ro.

În 26 octombrie, reprezentanții ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, care monitorizează acest sector de drum, împreună cu poliția rutieră, au decis devierea circulației pe banda doi și impunerea unei restricții de viteză de 60 km/oră, după ce au constatat că pe o distanță de 70 de metri au apărut în carosabil fisuri, crăpături și denivelări.

RATB începe robotizarea: instalează distribuitoare automate de bilete, care vor da rest și bon nefiscal CITEȘTE ȘI RATB începe robotizarea: instalează distribuitoare automate de bilete, care vor da rest și bon nefiscal

”În urma expertizei efectuate la fața locului s-a stabilit că problemele au fost cauzate în special de incorecta execuție a unui dren longitudinal, motiv pentru care apa s-a infiltrat în corpul autostrăzii ceea ce a produs deteriorări atât pe banda de urgență cât și pe banda 1, pe sensul de mers Sibiu-Sebeș”, se arată în comunicat.

Acest segment de autostradă face parte din autostrada Orăștie-Sibiu, parte din A1 (București-Nădlac) și a fost deschis circulației în anul 2014. În anul 2015 au apărut probleme pe acest lot, ceea ce a făcut necesară demolarea și reconstrucția unui sector de 200 de metri.

”Ca urmare a acestor probleme a fost reziliat contractul cu Antreprenorul Salini Impregilo SpA., căruia i-a fost reținută garanția de bună execuție, în valoare de aproximativ 60 milioane lei. Toate lucrările pentru remedierea neconformităților apărute la acest segment de autostradă vor fi suportate din suma reținută”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
sibiu
cnair