Compania aeriană de stat din Italia care va înlocui Alitalia, aflată în faliment, va începe operațiunile abia în septembrie, ratând sezonul de vară

Compania aeriană de stat din Italia care va înlocui Alitalia, aflată în faliment, va începe operațiunile abia în septembrie, ratând sezonul de vară
scris 24 mai 2021

Compania aeriană de stat din Italia care va înlocui Alitalia, aflată în faliment, va începe operațiunile abia în septembrie, ratând sezonul vacanțelor de vară, potrivit unor surse guvernamentale citate de publicația Corriere della Sera, transmite Reuters.

Italia Trasporto Aereo (ITA) urma inițial să înceapă zborurile în aprilie, dar directorul său general a declarat luna trecută că activitatea va începe în iulie, pentru că discuțiile cu Comisia Europeană referitoare la ajutoarele de stat s-au blocat, scrie News.ro.

VIDEO&FOTO Avion Ryanair deturnat spre Minsk, la ordinul președintelui Alexandr Lukașenko CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Avion Ryanair deturnat spre Minsk, la ordinul președintelui Alexandr Lukașenko

Directorul general Fabio Lazzerini a spus că vrea ca zborurile să înceapă pentru sezonul de vară, în condițiile în care rivalii low-cost, între care compania irlandeză Ryanair, și-au extins serviciile.

Corriere della Sera a scris însă că data a fost amânată până în septembrie din cauza lipsei progreselor în discuțiile dintre Roma și Bruxelles.

Compania ar putea însă să ajungă la un acord cu Alitalia, care i-ar permite să înceapă să vândă biletele pentru operatorul vechi, în timp ce așteaptă aprobarea UE pentru preluarea restului de active ale Alitalia.

ITA nu a putut fi contactată pentru comentarii.

Olandezii de la Damen vor să concedieze din nou sute de angajați în România CITEȘTE ȘI Olandezii de la Damen vor să concedieze din nou sute de angajați în România

Ministrul Industriei, Giancarlo Giorgetti, care răspunde în prezent de conducerea Alitalia, urmează să se întâlnească miercuri, la Bruxelles, cu comisarul pentru Concurență Margrethe Vestager.

Soarta Alitalia, care are 11.000 de angajați în Italia, a fost o problemă începând din 2017, când operatorul aerian a fost plasat sub administrare specială.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
alitalia