Compania Blue Origin va lansa pe 20 iulie primul său echipaj în spațiu, la bordul rachetei turistice New Shepard

Compania Blue Origin va lansa pe 20 iulie primul său echipaj în spațiu, la bordul rachetei turistice New Shepard
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2021

Blue Origin, a miliardarului Jeff Bezos, va lansa pe 20 iulie primul său echipaj în spațiu, la bordul rachetei turistice New Shepard, a anunțat compania, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania nu a lansat încă vânzările de tichete și nu a publicat informații legate de prețul zborurilor cu New Shepard, dar va organiza o licitație publică pentru un loc în prima cursă cu echipaj a rachetei, scrie News.ro.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

”Scoatem la licitație primul loc, în beneficiul fundației noastre Club for the Future”, potrivit unui video al Blue Origin.

New Shepard poate transporta până la șase persoane, într-o cursă dincolo de marginea spațiului, capsulele ajungând în zborurile test o altitudine de peste 100 de kilometri. Capsula are ferestre largi, pentru a oferi pasagerilor o vizibilitate bună, și petrece câteva minute la gravitate zero, înainte de a reveni pe Pământ.

Compania  nu a lansat încă New Shepard cu pasageri la bord. Blue Orig a testat racheta și capsula de peste 12 ori, fără echipaj, inclusiv un test efectuat luna trecută la facilitatea Blue Origin din deșertul Texas.

OFICIAL România renunță să își mai asume la Bruxelles un orizont de adoptare a monedei euro. Își menține doar ”angajamentul” CITEȘTE ȘI OFICIAL România renunță să își mai asume la Bruxelles un orizont de adoptare a monedei euro. Își menține doar ”angajamentul”

Racheta este lansată pe verticală, iar propulsorul se detașează și revine pe Pământ, aterizând pe o platformă de beton din apropiere. Revenirea capsulei este încetinită de un set de parașute, înainte de a ateriza în deșert.

Anunțul făcut de Blue Origin survine la a 60-a aniversare a zborului Mercury-Redstone 3, care l-a transportat pe astronautul Alan Shepard, în onoarea căruia Blue Origin și-a numit sistemul de rachetă, în primul zbor american în spațiul efectuat în 1961.

viewscnt
Afla mai multe despre
blue origin
new shepard