Compania malteză de stat Air Malta a fost închisă și înlocuită cu o nouă companie

Compania malteză de stat Air Malta a fost închisă și înlocuită cu o nouă companie
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2024

Operatorul aerian Air Malta și-a încetat operațiunile pentru a face loc unei alte companii aeriene deținute de guvern, KM Malta Airlines, după ce autoritățile de reglementare ale Uniunii Europene au blocat acordarea unui nou ajutor public pentru transportatorul național, au declarat compania aeriană și guvernul maltez, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Air Malta a fost închisă la 50 de ani de la primul zbor. Acesta a fost succedată de un nou transportator de stat, numit KM Malta Airlines, care a preluat opt avioane Airbus A320 pe care Air Malta le operase în leasing, scrie News.ro.

Ratele la creditele legate de IRCC scad de azi, dar vor crește ușor din vară. Scădere și mai mare pentru cele calculate în funcție de ROBOR CITEȘTE ȘI Ratele la creditele legate de IRCC scad de azi, dar vor crește ușor din vară. Scădere și mai mare pentru cele calculate în funcție de ROBOR

Air Malta asigura o rețea de zboruri către Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu, dar a avut probleme sub intervenția guvernului, care a generat o forță de muncă mare și o masă salarială nesustenabilă.

Ministrul de Finanțe Clyde Caruana a declarat în octombrie că Air Malta a înregistrat pierderi timp de 20 de ani și a angajat la un moment dat 1.400 de oameni pentru a opera nouă avioane.

Noua companie aeriană va opera opt avioane cu mai puțin de 400 de angajați, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
air malta
companie aeriana