Compania spațială a co-fondatorului Microsoft Paul Allen dezvoltă rachete de dimensiuni medii și un avion spațial reutilizabil

Compania spațială a co-fondatorului Microsoft Paul Allen dezvoltă rachete de dimensiuni medii și un avion spațial reutilizabil
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2018

Compania spațială a miliardarului Paul Allen, co-fondator al Microsoft, a prezentat în această săptămână detalii referitoare la dezvoltarea de rachete de lansare de dimensiuni medii și un avion spațial reutilizabil, sporind concurența pe piața profitabilă a serviciilor de lansare în spațiu, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stratolaunch Systems încearcă prin intermediul acestor rachete să profite de cererea mai mare anticipată pentru anii următori pentru nave care plasează sateliți pe orbită. Acestea vor concura însă cu alți antreprenori și companii din sectorul spațial, cum sunt SpaceX, a miliardarului Elon Musk, și United Launch Alliance, un parteneriat între Boeing și Lockheed Martin, scrie News.ro.

Opoziția sindicatelor, inutilă: Benjamin Smith - adus de la Air Canada și instalat CEO al Air France-KLM. ”Este de neconceput ca Air France să cadă în mâinile unui director străin” CITEȘTE ȘI Opoziția sindicatelor, inutilă: Benjamin Smith - adus de la Air Canada și instalat CEO al Air France-KLM. ”Este de neconceput ca Air France să cadă în mâinile unui director străin”

Stratolaunch, companie din Seattle fondată de Allen în 2011, a anunțat că vehiculele sale de lansare vor face la plasarea sateliților să fie la fel de simplă ca rezervarea unui bilet de avion. Cu toate acestea, prima lansare a unei astfel de rachete nu va avea loc înainte de 2020, iar avionul construit pentru lansarea rachetelor este încă în faza de testare pre-zbor.

În loc să fie lansate de pe o platofrmă de lansare, rachetele Stratolaunch vor lansate de la o altitudine înaltă de sub avionul companiei, care va avea șase motoare și fuzelaj dublu, cel mai mare care a fost construit vreodată în funcție de anvergura aripilor.

Această metodă de lansare este similară cu cea dezvoltată de compania Virgin Galactic, a miliardarului Richard Branson.

Avionul companiei Stratolaunch este proiectat să transporte o rachetă și o sarcină utilă cu o greutate combintată de până la 550.000 de livre (250.000 kilograme), similară cu capacitatea de lansare de la sol a unei rachete SpaceX Falcon 9.

Îm jurul anului 2020, ar urma să fie lansați anual aproximativ 800 de sateliți mici, de peste două ori mai mulți față de media anuală din ultimul deceniu, potrivit unui analist al Teal Group, Marco Caceres.

Stratolaunch a anunțat că noua sa rachetă de dimensiuni medii, cu o capacitate de circa 3.400 de kg, ar urma să zboare cel mai devreme în 2022. Compania mai are un proiect aflat în fază inițială pentru dezvoltarea unei variante a rachetei cu o sarină utilă de 6.000 de kilograme.

Compania nu a menționat cine vor fi clienții și cât va costa dezvoltarea vehiculelor spațiale.

Stratolaunch a confirmat în schimb că proiectează un avion spațial reutilizabil pentru transportul de mărfuri de pe și către Pământ, iar o variantă ulterioară ar putea transporta oameni.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
paul allen