Skoda a produs 1 milion de SUV-uri: modelul festiv este un Karoq produs în Cehia și cumpărat de un german în Spania

Skoda a produs 1 milion de SUV-uri: modelul festiv este un Karoq produs în Cehia și cumpărat de un german în Spania
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 aug 2018

Cehii de la Skoda au fabricat SUV-ul cu numărul 1 milion, un Karoq destinat unui client din Spania. De la debutul crossoverului Yeti, marca cehă a lansat între timp alte două SUV-uri și se pregătește pentru al treilea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Istoria cehilor de la Skoda în materie de SUV-uri nu este una foarte lungă, cu un început oficial în 2009, odată cu lansarea lui Yeti. Deși popularitatea acestuia nu a fost una ieșită din comun, marca și-a continuat planurile în segmentele SUV, astfel că, începând din 2017, a lansat două noi modele, Kodiaq și Karoq, ambele de succes, în timp ce Yeti a ieșit din producție. SUV-ul cu numărul 1 milion a fost un Karoq produs la fabrica din Kvasiny, are culoarea verde - smarald și a fost livrat în Spania unei familii germano-spaniole. Este echipat cu motor pe benzină de 1.5 litri, de 150 CP. Numărul rotund a fost posibil cu ajutorul celor 684.000 de unități Yeti vândute în cei 8 ani de viață ai acestui model.

Michael Oeljeklaus, ŠKODA AUTO Membru în Consiliul de Administrație pentru Propducție și Logistică: „Este o mare realizare să produci un milion de SUV-uri. În prezent noi luăm măsurile necesare pentru a continua să onorăm cererea în creștere pentru vehicule din acest segment. De exemplu, extindem fabrica din Kvasiny într-un centru de excelență în producția de SUV-uri. În plus, de la începutul anului Skoda Karoq a devenit primul vehicul al mărcii care este produs în două uzine din Cehia.”

Skoda a adăugat la cele două SUV-uri din portofoliu un al treilea, Kamiq, oferit doar pieței din China. În prezent, pentru a face față cererilor tot mai mari, Skoda produce SUV-uri și în India, Rusia, China și Germania.

Marca cehă de automobile a ajuns la performanțe de vânzări record în ultimii ani, cu un volum de 1,2 milioane autovehicule livrate în 2017. Din 1991, Skoda este parte a VW Group și folosește platforme comune cu celelalte mărci din grup.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
karoq
suv
vw group