Companiile aeriene ar putea să nu supraviețuiască fără ajutorul statului, susține șeful Lufthansa

Companiile aeriene ar putea să nu supraviețuiască fără ajutorul statului, susține șeful Lufthansa
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2020

Companiile aeriene ar putea să nu supraviețuiască fără ajutorul statului dacă pandemia de coronavirus se va prelungi pentru pentru o perioadă lungă de timp, a avertizat joi directorul general al companiei germane Lufthansa, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La fel ca și rivalii săi, grupul Lufthansa, care regrupează companiile aeriene Lufthansa, Eurowings, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines și Edelweiss, a redus numărul zborurilor și programul de lucru și de asemenea a suspendat plata dividendelor, în încercarea de a face față unei crize de sănătate care a obligat guvernele să impună restricții draconice cu privire la călătorii, scrie Agerpres.

Producătorii de componente auto, în frunte cu Bosch și Continental, care au și în România peste 20.000 de angajați, își închid unitățile de producție CITEȘTE ȘI Producătorii de componente auto, în frunte cu Bosch și Continental, care au și în România peste 20.000 de angajați, își închid unitățile de producție

"Domeniul nostru, și vorbesc după 30 de ani de experiență, trece printr-o situație extraordinară. Timp de câteva săptămâni aproape nimeni nu dorea să zboare. Acum aproape nimeni nu poate face acest lucru", a declarat directorul general de la Lufthansa, Carsten Spohr. "Cu cât această criză va dura mai mult, cu atât este mai probabil ca viitorul sectorului aerian să nu poată fi asigurat fără ajutoare de stat", a apreciat Carsten Spohr.

Anterior, Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a estimat că industria va avea nevoie un sprijin guvernamental de până la 200 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
companii aeriene