Ford a suspendat plata dividendelor și va apela la un credit pentru a traversa criza generată de coronavirus

Ford a suspendat plata dividendelor și va apela la un credit pentru a traversa criza generată de coronavirus
scris 19 mar 2020

Ford a luat măsuri drastice pentru a se proteja de criza declanșată de pandemia de coronavirus, suspendând plata dividendelor pentru anul trecut. Compania a retras planurile financiare anunțate anterior. Pentru clienți, Ford a anunțat o măsură de protecție: vor fi scutiți de ratele la mașini pentru șase luni.

Ford Motor ia măsuri suplimentare în contextul epidemiei de coronavirus, care a condus la închiderea producției în Europa și în SUA. În primul rând, se suspendă plata dividendelor și se retrage planul financiar avansat anterior. În al doilea rând, Ford anunță că va apela la o linie de credit neutilizată, de 15,4 miliarde dolari.

Fondurile ce vor fi astfel la dispoziția companiei vor fi utilizate pentru echilibrarea impactului asupra capitalului companiei prin închiderea temporară a unor capacități de producție și pentru menținerea flexibilităților financiare.

Ford România a anunțat oficial închiderea uzinei de la Craiova pe o perioadă determinată CITEȘTE ȘI Ford România a anunțat oficial închiderea uzinei de la Craiova pe o perioadă determinată

„Așa cum am făcut-o în Marea Recesiune, Ford se ghidează prin criza coronavirus într-un mod care salvează business-ul nostru, forța de muncă, clienții și dealerii noștri în această perioadă vitală”, a declarat Kim Hackett. „În calitate de cel mai mare producător de vehicule din America și cel mai mare angajator de muncitori auto, plănuim să traversăm această criză ca o companie puternică ce poate fi un motor pentru revenirea economiei”.

Anul trecut, Ford a plătit 15 cenți pe acțiune, în fiecare trimestru, cu un total de 2,6 miliarde dolari distribuiți către acționari în 2019, potrivit datelor companiei.

Pe de altă parte, compania a decis să susțină clienții care își finanțează achiziția unei mașini prin Ford Credit, o măsură care ar trebui să stimuleze vânăzările.

Pentru dealeri, Ford a anunțat plăți și premii, pentru cei care vor livra mașinile direct clienților, în loc să-i cheme în showroom, în lunile martie și aprilie.

Compania americană a precizat că mai mult de trei sferturi din rețeaua de retail poate lucra cu clienții la distanță.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
coronavirus