Companiile aeriene chineze solicită despăgubiri de la Boeing din cauza crizei avioanelor 737 MAX

Companiile aeriene chineze solicită despăgubiri de la Boeing din cauza crizei avioanelor 737 MAX
scris 22 mai 2019

Principalele trei companii aeriene chineze au solicitat în mod oficial despăgubiri de la producătorul american de avioane Boeing pentru blocarea la sol și întârzierea livrărilor de avioane 737 MAX, după două catastrofe aeriene în care au fost implicate aceste avioane, a anunțat miercuri mass media de stat din China.

Potrivit postului public de televiziune CCTV, companiile aeriene China Southern Airlines, China Eastern Airlines și Air China au cerut să fie despăgubite de producătorul american de avioane, o solicitare care intervine într-un moment de escaladare a războiului comercial dintre Washington și Beijing, scrie Agerpres.

CONFIRMARE VIDEO Autostrada Ploiești - Brașov va fi construită cu artizanul celui mai mare pod din lume CITEȘTE ȘI CONFIRMARE VIDEO Autostrada Ploiești - Brașov va fi construită cu artizanul celui mai mare pod din lume

China Southern este cea mai mare companie aeriană din Asia, după flota sa, China Eastern este a doua mare companie aeriană din China iar Air China este transportatorul național.

China a fost prima țară din lume care a ordonat companiilor sale aeriene să suspende zborurile avioanelor Boeing 737 MAX din motive de securitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
737 max
china eastern airlines
china southern airlines