Companiile grupului Autonet, incluse într-un holding unde elvețienii de la Swiss Automotive Group dețin 51%

Companiile grupului Autonet, incluse într-un holding unde elvețienii de la Swiss Automotive Group dețin 51%
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 14 dec 2015

Firmele din grupul Autonet, prezent pe piața reparațiilor auto din România, Ungaria, Slovacia și Slovenia, vor trece sub controlul unei companii unde Swiss Automotive Group (SAG) va deține 51% din acțiuni. Diferența de 49% din capital va aparține Autonet.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SAG și Autonet Group Holding vor continua să opereze separat pe piețele proprii. Managementul și acționarii actuali ai Autonet vor rămâne implicați pe termen lung în operațiunile de zi cu zi ale holdingului. Finalizarea tranzacției este condiționată de primirea aprobărilor necesare din partea autorităților de concurență, au mai anunțat reprezentanții companiei.

Cu puțin timp în urmă, Profit.ro a anunțat că structura acționariatului Autonet Import, cea mai importantă firmă a grupului Autonet și cel mai mare furnizor de piese auto din România, s-a modificat. Oamenii de afaceri Zoltan Kondor și Mihaly Lieb, fondatorii și acționarii companiei, au decis să își vândă acțiunile pe care le aveau la Autonet Import către Selma Holding, firmă cu sediul în Ungaria, devenită astfel unicul acționar al companiei. 

Cele două grupuri cu activități în zona comerțului cu piese de schimb pentru autovehicule acoperă împreună șapte țări - România, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Elveția, Austria și Belgia - și fac parte din ATR International AG, una dintre cele mai mari asociații de firme, cu un rulaj estimat pentru anul acesta la 14 miliarde euro.

Grupul Autonet este format din Autonet Import România, Autonet Import Ungaria, Autonet Import Slovenia (furnizori aftermarket pentru segmentul de reparații auto), Lubexpert România, Lubexpert Ungaria, Lubexpert Slovacia (lubrifianți), Forsius (vopseluri auto), Network Systems (IT, Web, agenție marketing), Garage Assist (echipamente de service), Autonet Management Company (management). Grupul Autonet are 1.500 de angajați în cele patru țări în care este prezent (România, Ungaria, Slovacia și Slovenia). Cifra de afaceri pentru anul 2015 este estimată la aproape 280 milioane de euro.

Cu vânzări anuale de peste 500 milioane de franci elvețieni, Swiss Automotive Group este unul dintre cei mai mari furnizori de piese auto de pe piața independentă europeană. SAG operează printr-o rețea de 100 de magazine și deține o flotă de 500 de vehicule de distribuție. Clienții sunt deserviți prin subsidiarele Derendinger AG, Technomag AG, E. Klaus AG, IHLE Schweiz AG și Wälchli & Bollier AG din Elveția, precum și de filialele Derendinger Handels GmbH din Austria, Matik Handels GmbH din Austria și Slovenia și Remco Belgium NV din Belgia. Swiss Automotiv Group are peste 2.000 de angajați.

„Privim cu încredere această alianță în urma căreia va rezulta o entitate cu o dimensiune comparabilă cu cea a marilor jucători europeni din domeniu. Alături de SAG, ne vom putea  consolida poziția de lider deținută de Autonet pe piața românească și vom putea atinge un ritm de creștere solid pe piețele externe - Ungaria, Slovenia și Slovacia. Ne propunem ca Autonet Group Holding și SAG să atingă o cifră de afaceri cumulată de un miliard de euro în următorii ani”, a spus Mihály Lieb, acționar al Autonet și membru în Consiliul de Supraveghere al ATR International AG.

viewscnt
Afla mai multe despre
autonet
swiss automotive group
mihaly lieb
zoltan kondor