Cursa pentru mașini fără șofer se întețește: Baidu a testat pe șosele primul său vehicul autonom

Cursa pentru mașini fără șofer se întețește: Baidu a testat pe șosele primul său vehicul autonom
scris 11 dec 2015

Baidu, compania din spatele celui mai mare motor de căutare din China, a testat cu succes prima sa mașină fără șofer, modelul urmând să concureze cu vehicule autonome similare dezvoltate sau anunțate de producători auto și de companii rivale din industria IT, în frunte cu Google.

Automobilul autonom, un BMW Seria 3 modificat, a fost testat joi pe străzile din Beijing, pe o distanță de 30 kilometri, scrie CNBC.

Mașina a efectuat o serie de manevre, precum virări la stânga și la dreapta, întoarceri, depășiri și frânări în spatele automobilelor aflate în trafic, viteza maximă atinsă fiind de 100 kilometri la oră, potrivit unui comunicat al companiei chineze de internet.

“Creierul” vehiculului este software-ul AutoBrain dezvoltat de Baidu, capabil să detecteze poziția participanților la trafic și să ia decizii în funcție de mediul înconjurător.

Baidu intenționează să continue testele în condiții reale de trafic în vederea lansării comerciale, pentru care nu a fost încă stabilită o dată anume.

Baidu, care în ultimii ani a investit masiv în inteligența artificială, se alătură numelor mari din IT care urmăresc să se extindă pe piața auto, precum Google, Apple și Samsung.

Mașinile autonome dezvoltate de Google au fost testate pe o distanță totală de peste 3,2 milioane de kilometri pe drumurile din SUA în cei șase ani de la demararea proiectului, timp în care au fost implicate în 17 incidente minore de trafic, potrivit companiei.

De cealaltă parte, Apple ar putea lansa până în 2019 primul său automobil electric, iar Samsung a anunțat recent înființarea unei divizii pentru cercetări în domeniul vehiculelor fără șofer.

viewscnt
Afla mai multe despre
baidu
masina fara sofer
masina autonoma
tehnologie
google
test