Conducerea Boeing recunoaște greșeala companiei în incidentul privind explozia ușii unui avion

Conducerea Boeing recunoaște greșeala companiei în incidentul privind explozia ușii unui avion
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2024

Șeful Boeing a recunoscut greșeala companiei, după ce unul dintre avioanele sale a suferit o explozie a ușii la scurt timp după decolare în SUA, transmite BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Nimeni nu a fost rănit atunci când ușa neutilizată a cabinei s-a desprins vineri de la zborul Alaska Airlines din Portland, Oregon, scrie News.ro.

ANUNȚ O asociere de constructori români și turci - singura ofertă pentru viaducte ale Autostrăzii Transilvania CITEȘTE ȘI ANUNȚ O asociere de constructori români și turci - singura ofertă pentru viaducte ale Autostrăzii Transilvania

De la producerea incidentului, SUA a reținut la sol 171 de avioane Boeing 737 Max 9.

Marți, președintele și directorul general al Boeing, Dave Calhoun, a declarat că firma "recunoaște greșeala”.

Panoul ușii care s-a desprins din aeronavă cântărea 27 kg și a fost folosit pentru a umple o ieșire de urgență care era încorporată în avion, dar care nu era necesară pentru Alaska Airlines. Secțiunea lipsă a avionului a fost recuperată din grădina unui profesor din Portland, potrivit National Transportation Safety Board (NTSB) din SUA.

De asemenea, s-a dezvăluit că, potrivit anchetatorilor, compania aeriană a impus restricții asupra aeronavei în urma unor avertismente de presurizare în zilele de dinaintea incidentului.

Vorbind cu personalul Boeing, Calhoun a spus: "Vom aborda această problemă în primul rând recunoscându-ne greșeala. O vom aborda cu 100% transparență totală la fiecare pas".

Calhoun a asigurat personalul că Boeing va colabora cu NTSB pentru a investiga cauza accidentului.

VIDEO Parcul Național, din capitală - reamenajat cu peste 70 milioane lei. Va avea inclusiv platformă plutitoare de cuibărit pentru păsări. CITEȘTE ȘI VIDEO Parcul Național, din capitală - reamenajat cu peste 70 milioane lei. Va avea inclusiv platformă plutitoare de cuibărit pentru păsări.

”Vor ajunge la o concluzie... FAA [Autoritatea Federală a Aviației] care trebuie să se ocupe acum de clienții companiilor aeriene care vor ca avioanele să fie repuse în funcțiune în siguranță și să se asigure că toate procedurile sunt puse în aplicare, inspecțiile, toate acțiunile de pregătire necesare pentru a se asigura că fiecare avion care va mai zbura pe cer este de fapt sigur și că acest eveniment nu se mai poate repeta", a spus el.

De asemenea, șeful Boeing a empatizat cu cei care au privit cu groază imaginile cu incidentul: "Când am primit acea imagine, tot la ce mă puteam gândi - nu știam ce s-a întâmplat, așa că oricine ar fi trebuit să fie în scaunul de lângă acea gaură din avion. Am copii, am nepoți și la fel și voi. Chestiile astea contează. Fiecare detaliu contează."

Inspecțiile la Boeing 737 Max 9 continuă, după ce FAA a declarat că prima sa prioritate este "menținerea siguranței publicului zburător".

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
avion
usa