Toyota crește viteza de încărcare pentru modelul electric bZ4X

Toyota crește viteza de încărcare pentru modelul electric bZ4X
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 ian 2024

Toyota își ajustează din mers performanța primului său model electric, bZ4X, lansat în urmă cu cu un an și aflat în urma rivalilor săi. Prima schimbare vizează chargerul și sistemul de încălzire a bateriei, pentru viteze mai bune de încărcare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Constructorul auto nipon Toyota invocă „principiul de îmbunătățire constantă” pentru primele actualizări ale modelului electric bZ4X, primul de acest fel al mărcii. Deși companiile obișnuiesc să introducă modificările importante la jumătatea vieții, după 3 - 4 ani de la lansare, Toyota anunță un nou sistem de încălzire a bateriei, care va conduce la reducerea timpului de încărcare în perioadele de climă rece, dar numai la stațiile de încărcare rapidă, DC. Sistemul de încălzire are acum un schimbător de căldură pe bază de apă, cu o supapă de reglare a temperaturii, care va ajuta la creșterea temperaturii bateriei.

Tesla, cunoscută pentru estimări supraevaluate, a revizuit în jos datele privind autonomia mașinilor sale electrice CITEȘTE ȘI Tesla, cunoscută pentru estimări supraevaluate, a revizuit în jos datele privind autonomia mașinilor sale electrice

Acest lucru va determina creșterea vitezei de încărcare și reducerea timpului de încărcare cu 10 până la 80% la temperaturi scăzute și mai ales la temperaturile sub 0 grade.

În plus, habitaclul va beneficia de un sistem de încălzire radiantă, care va fi oferit standard pe echiparea superioară a modelului bZ4X. Panoul va fi instalat sub coloana de direcție și sub bord, pentru a oferi căldură șoferului și pasagerului din dreapta, într-un timp foarte scurt de la pornire.

O altă îmbunătățire a modelului electric al Toyota va viza siguranța pasagerilor, prin utilizarea radarele aflate deja pe mașină, care fac parte din sistemul Blind Spot Monitor. Acestea monitorizează traficul din spate, pentru a avertiza în situațiile în care șoferul dorește să schimbe banda. Odată cu modificarea introdusă, radarul va sesiza și vehiculele care se apropie excesiv și există riscul unei coliziuni din spate. În această situație, mașina va activa luminile de avarie pentru a alerta șoferul mașinii din spate de iminența unui impact.

Nu în ultimul rând, modelul bZ4X va avea disponibilă o nouă cheie digitală, compatibilă atât cu telefoanele Android, cât și cu cele Apple, care va permite deschiderea și pornirea mașinii din telefon, de la distanță. Cheia digitală poate fi partajată cu până la 5 persoane simultan, cee ce va putea permite accesul controlat al altor persoane în vehicul, la nevoie.

FOTO Dacia Spring, relansată în Franța cu prețuri mai mici și fără MediaNav. Nicio speranță rivalilor de la Citroen CITEȘTE ȘI FOTO Dacia Spring, relansată în Franța cu prețuri mai mici și fără MediaNav. Nicio speranță rivalilor de la Citroen

Toyota bZ4X actualizat va fi disponibil clienților din Europa în cursul anului 2024, după cum anunță compania.

Toyota a vândut în 2024 un volum total de aproximativ 105.000 autoturisme electrice bZ4X, mare lor majoritate fiind livrate în Europa, în timp ce în Japonia au fost livrate doar 2.700 unități. Volumul este la un nivel de sub 20% din cel înregistrat de rivalii de la VW Group, cu care concurează la titlul de cel mai mare constructor auto din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota bz4x
toyota electric
suv electric
viteză de încărcare