Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Formel D preia compania CPS SAS

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Formel D preia compania CPS SAS
scris 5 sep 2019

Consiliul Concurenței a anunțat joi că analizează tranzacția prin care compania germană Formel D preia firma franceză CPS SAS, furnizori de servicii care sprijină producătorii de autovehicule și producătorii de piese pentru autovehicule în vederea asigurării calității produselor acestora.

”În conformitate cu prevederile Legii Concurenței (nr. 21/1996), această operațiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenței. Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, arată un comunicat emis de Consiliu.

Eventualele observații și puncte de vedere pot fi transmise autorității de concurență în termen de 20 zile.

VIDEO&GALERIE FOTO Cel mai mare iaht din lume care va studia oceanele a părăsit șantierul naval VARD din Tulcea CITEȘTE ȘI VIDEO&GALERIE FOTO Cel mai mare iaht din lume care va studia oceanele a părăsit șantierul naval VARD din Tulcea

Atât Formel, cât și CPS sunt furnizori de servicii care sprijină producătorii de autovehicule și producătorii de piese pentru autovehicule în vederea asigurării calității produselor acestora, precum și a proceselor operaționale.

Compania Formel D GmbH deține 22 de filiale în diferite țări, în România fiind prezentă prin Formel D România.

CPS SAS controlează filiale în șase țări, inclusiv în România prin compania CPS Quality International EU, care furnizează servicii de control al calității pentru industria auto din România.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
consiliul concurentei
formel d
cps sas
automotive
auto