Consumer Reports cere ca Tesla să renunțe la sistemul Autopilot, în urma unui accident mortal

Consumer Reports cere ca Tesla să renunțe la sistemul Autopilot, în urma unui accident mortal
scris 14 iul 2016

Revista americană Consumer Reports a publicat un articol în care îi cere producătorului de automobile electrice Tesla să dezactiveze funcția de pilotare automată până când sistemul va fi îmbunătățit, astfel încât șoferii să fie obligați să păstreze mâinile pe volan pe parcursul deplasării. Solicitarea vine după ce un automobil Tesla S, echipat cu sistemul Autopilot, a fost implicat într-un accident mortal.

“Consumatorii nu ar trebui să fie niciodată porci de Guineea în legătură cu sigurața vehiculelor”, afirmă Laura MacCleery, vicepreședinte Consumer Reports.

Publicația atrage atenția că, deși multe companii auto echipează în prezent mașinile cu funcții autonome, Tesla este singura care oferă o tehnologie suficient de avansată astfel încât șoferii să poată lua mâinile de pe volan.

Totodată, cunoscuta publicație arată că Tesla ar trebui să renunțe la denumirea Autopilot pentru sistemul de conducere autonomă pe care îl testează, având în vedere că aceasta face șoferii să creadă că mașina se poate conduce singură, fără ca o persoană să atingă volanul.

Mercedes-Benz, liderul pieței de lux în primul semestru. În iunie, clasamentul este condus de BMW CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz, liderul pieței de lux în primul semestru. În iunie, clasamentul este condus de BMW

Potrivit Forbes, Tesla a răspuns la articolul Consumer Reports afirmând că adoptă decizii ”pe baza datelor reale, nu a speculațiilor din media”. Săptămâna aceasta, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat că va publica instrucțiuni mai clare pentru șoferii care utilizează funcția Autopilot.

Autoritățile de reglementare americane investighează Telsa Motors în legătură cu funcția de pilot automat a Model S, după ce un șofer care folosea sistemul a murit într-un accident, aducând în centrul atenției atât producătorul de vehicule electrice, cât și eforturile din industrie pentru dezvoltarea automobilelor autonome

Autoritatea pentru siguranța automobilelor a deschis o investigație referitoare la tehnologia pentru funcția de pilot automat a automobilelor Tesla. Totodată, Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) investighează dacă Tesla a încălcat legislația pieței de capital pentru că nu a dezvăluit investitorilor accidentul mortal în care a fost implicat un automobil al companiei care avea activată funcția de pilot automat.

Joshua Brown, în vârstă de 40 de ani, aflat la volanul unui automobil Tesla, a murit după ce un camion i-a tăiat calea, pe o autostradă din Florida. Acesta nu este primul accident în care șoferul folosea funcția Autopilot oferită de Tesla, dar este singurul care s-a soldat cu un deces.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
consumer reports
model s
accident
autopilot
fara sofer