Hakim Boutehra va fi noul director general al Renault România

Hakim Boutehra va fi noul director general al Renault România
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2016

Algerianul Hakim Boutehra preia, din 1 august 2016, funcția de director general al Renault Commercial Roumanie, compania care asigură comercializarea pe piața românească a mărcilor Dacia, Renault și Nissan. El îl înlocuiește pe cehul Jan Ptacek, care va ocupa funcția de vicepreședinte executiv pentru vânzări și marketing în cadrul producătorului auto rus Avtovaz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hakim Boutehra, în vârstă de 39 ani, este de naționalitate algeriană și are peste 15 ani de experiență în activități comerciale. Și-a început cariera, în 2001, la Procter&Gamble Algeria, unde a fost supervizor vânzări, apoi manager de vânzări regional și național, scrie News.ro.

La Renault Algeria a ajuns în 2004, ca manager piese de schimb. În septembrie 2005 este numit director rețea, iar în iulie 2008 a devenit director comercial în cadrul companiei.

Doi ani mai târziu a plecat în Franța, unde a ocupat funcția de director regional în regiunea Vest.

În ianuarie 2013, Hakim Boutehraa fost numit director pe pentru regiunea Orientului Mijlociu, responsabil de operațiunile comerciale în 13 țări – o filială Renault și 12 importatori (Renault Iran, Egipt, Arabia Saudită, Dubai, Abu Dhabi, Bahrein, Kuweit, Qatar, Oman, Liban, Iordania, Siria, Libia, Irak), informează compania.

Algerianul îl înlocuiește pe cehul Jan Ptacek, în vârstă de 46 ani, care are o experiență de peste două decenii în cadrul Grupului Renault.

În primii ani ai carierei a ocupat posturi de marketing și de management de rețea comercială în Republica Cehă și în Franța. În 2003 a fost numit director de marketing al mărcii Dacia și a coordonat lansarea modelului Logan.

\ CITEȘTE ȘI "Colțul american" dispare de la BVB. Apple, McDonald's, Facebook, Coca-Cola, Microsoft vor fi retrase de la tranzacționare

La finalul lui 2004 s-a reîntors la Paris pentru a se alătura Direcției Strategie și Marketing a Grupului. După ce s-a ocupat de strategia de marketing a gamei Entry și a mărcii Dacia, timp de patru ani, în 2008 a fost numit director de marketing al mărcii Renault pentru Rusia și regiunea Eurasia.

La finalul anului 2012 a devenit director general al filialei comerciale Renault Ucraina,  înainte de a reveni în România în 2014, ca director al filialei comerciale.

Jan Ptacek va ocupa funcția de vicepreședinte executiv pentru vânzări și marketing în cadrul producătorului auto rus Avtovaz, condus de fostul director general Dacia, Nicolas Maure.

viewscnt
Afla mai multe despre
hakim boutehra
renault romania