Uber suspendă activitățile din Ungaria, din cauza legislației

Uber suspendă activitățile din Ungaria, din cauza legislației
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2016

Serviciul de taximetrie Uber va suspenda în această lună operațiunile din Ungaria, din cauza legislației care face imposibilă activitatea companiei pe această piață, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Vom suspenda serviciul Uber X în Budapesta, din 24 iulie. Din nefericire, evoluția legislației adoptate în Ungaria în ultimele 18 luni a dus la această decizie dificilă”, a declarat Rob Khazzam, director general  al Uber în Europa Centrală, scrie News.ro

În iunie, Parlamentul ungar, unde partidul de guvernământ Fidesz are o majoritate puternică, a adoptat o lege pentru a restrânge activitățile Uber, în urma mai multor luni de proteste din partea taximetriștilor și a interzicerii unor servicii ale acestei companii, în alte țări.

Noua lege, care va intra în vigoare în această lună, va permite autorității de reglementare în sectorul comunicațiilor să blocheze accestul la Internet a ”servicilor ilegale de dispecerat”.

Angajații care lucrează la departamentele de achiziții în instituții publice ar trebui să se schimbe o dată la 3 ani, susține Borc CITEȘTE ȘI Angajații care lucrează la departamentele de achiziții în instituții publice ar trebui să se schimbe o dată la 3 ani, susține Borc

Taximetriștii din Ungaria au cerut ca Uber să fie scoasă în afara legii, iar aplicația pentru smartphone pe care o folosește să fie blocată, ei considerând că șoferii acesteia nu respectă reglementările destinate firmelor de taximetrie.

Potrivit Uber, peste 160.000 de oameni folosesc serviciile companiei în Budapesta, dar în prezent cei 1.200 de șoferi ai companiei riscă să își piardă permisele de conducere pentru o perioadă de până la trei ani, chiar dacă sunt autorizați și plătesc impozite.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
ungaria