Continental, cu 7 fabrici și 4 centre în România, anunță o colaborare cu BMW, Intel și Mobileye pentru mașini autonome

Continental, cu 7 fabrici și 4 centre în România, anunță o colaborare cu BMW, Intel și Mobileye pentru mașini autonome

Foto: Continental AG

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 iun 2017

Continental a anunțat marți că va colabora cu BMW, Intel și Mobileye în domeniul tehnologiilor pentru mașini autonome. Furnizorul german de componente auto și anvelope se va ocupa de integrarea diverselor sisteme dezvoltate în cadrul alianței înființate vara trecută, al cărui obiectiv este lansarea, până în 2021, a unui automobil de serie BMW complet autonom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

“Continental devine partener de dezvoltare și integrator de sisteme al colaborării din domeniul condusului autonom dintre BMW, Intel și Mobileye”, potrivit unui comunicat al grupului german.

Alianța dintre BMW, Intel și furnizorul israelian de sisteme de asistență pentru șoferi Mobileye, cel din urmă cumpărat, în luna martie, de Intel în schimbul a 15,3 miliarde de dolari, pregătește testarea unei flote de 40 de mașini fără șofer pe drumurile din SUA și Europa în a doua parte a acestui an.

Blue Air a făcut marți o comandă fermă pentru șase avioane Boeing 737 MAX și va închiria alte 12 avioane CITEȘTE ȘI Blue Air a făcut marți o comandă fermă pentru șase avioane Boeing 737 MAX și va închiria alte 12 avioane

Parteneriatul vizează lansarea pe piețe a primului automobil de serie BMW complet autonom până în 2021.

Continental nu este la prima colaborare în domeniul tehnologiilor pentru mașinile fără șofer. Începând din 2014, grupul german testează astfel de tehnologii pe drumurile publice din Japonia, iar, recent, a anunțat semnarea unui acord de cooperare strategică cu grupul chinez de internet Baidu, în domenii precum dezvoltarea de senzori și software pentru sisteme de șofat asistat și tehnologii de condus autonom, aplicații pentru platforma deschisă Apollo și testarea automobilelor autonome.

Anul trecut, grupul a vândut sisteme de asistență pentru șoferi de peste 1,2 miliarde de euro, până în 2020 valoarea vânzărilor urmând să depășescă “cu mult” 2 miliarde de euro, potrivit propriilor estimări.

Continental este unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de componente auto și anvelope, având anul trecut o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și peste 227.000 de angajați în 56 de țări.

Grupul german, care deține în România șapte unități de producție și patru centre de cercetare-dezvoltare, a anunțat ieri că a dezvoltat la uzina din Timișoara un sistem automat de încărcare wireless a mașinilor electrice.

Tot în România, Continental este și partener al unui joint-venture din Slatina și are un centru de distribuție al anvelopelor la București. La finele anului trecut, Continental avea 18.200 de angajați în România, numărul acestora urmând să crească cu aproximativ 1.500 în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
continental
bnw
intel
mobileye
condus autonom
masini fara soferi
colaborare