Continental, prezent în România cu șapte unități de producție, se aliază cu Nvidia pentru a lansa primul sistem de condus cu inteligență artificială

Continental, prezent în România cu șapte unități de producție, se aliază cu Nvidia pentru a lansa primul sistem de condus cu inteligență artificială
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 feb 2018

Furnizorul german de componente auto și anvelope Continental, prezent în România cu șapte unități de producție, a încheiat un parteneriat cu Nvidia pentru dezvoltarea de sisteme inteligente în domeniul automobilelor autonome.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul vizează crearea de sisteme dotate cu inteligență artificială (IA) pentru condusul autonom bazate pe platforma Nvidia Drive a producătorului american de cipuri grafice, obiectivul final fiind atingerea nivelului 5 de autonomie, caz în care vehiculele nu vor mai avea volan și nici pedale.

Continental estimează că primele sisteme IA de condus dezvoltate în parteneriat cu Nvidia vor fi lansate pe piață în 2021, acestea permițând un nivel 3 de autonomie. La acest nivel, mașina este capabilă să îndeplinească aproape toate sarcinile ce revin șoferului, cu unele limitări.

Waymo cumpără mii de minivanuri Chrysler Pacifica înainte să lanseze primul serviciu de ride-sharing cu mașini complet autonome CITEȘTE ȘI Waymo cumpără mii de minivanuri Chrysler Pacifica înainte să lanseze primul serviciu de ride-sharing cu mașini complet autonome

“Deținem toate elementele-cheie pentru a trece de la dezvolarea de mașini autonome cu IA la producția de serie”, a spus Jensen Huang, fondatorul și directorul general al Nvidia după semnarea acordului.

Parteneriatul cu Nvidia este a doua colaborare majoră pentru Continental în sectorul tehnologiilor dedicate mașinilor fără șofer. În iunie anul trecut, germanii au încheiat un acord cu alianța formată din BMW, Intel și Mobileye în vederea integrării diverselor sisteme produse în cadrul alianței.

În ceea ce privește Nvidia, compania americană a mai încheiat două parteneriate până în prezent, cu grupul chinez Baidu și cu Audi, ultimul fiind parafat în ianuarie 2017.

Continental este unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de componente auto și anvelope, având afaceri anuale de peste 40 miliarde de euro și mai mult de 220.000 de angajați în 56 de țări.

Grupul german deține în România șapte unități de producție și patru centre de cercetare-dezvoltare, cu peste 18.000 de angajați. Tot în România, Continental este și partener al unui joint-venture din Slatina și are un centru de distribuție al anvelopelor la București.

viewscnt
Afla mai multe despre
continental
nvidia
masini autonome
inteligenta artificiala
parteneriat