Baidu este investigată în China pentru testarea unui automobil autonom pe drumurile publice

Baidu este investigată în China pentru testarea unui automobil autonom pe drumurile publice
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2017

Baidu, cel mai mare operator de servicii de căutare online din China, este investigat pentru testarea unui automobil autonom pe drumurile publice, a anunțat joi poliția din Beijing, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Compania, omoloaga chineză a Google, a adoptat un rol de lider în dezvoltarea de vehicule autonome în China și nu numai. Baidu a anunțat miercuri o alianță pentru vehicule autonome și vrea ca acestea să poată circula în China din 2019, scrie News.ro.

Baidu ar putea fi însă sancționată de autoritățile locale după ce poliția a anunțat că investighează dacă aceasta a comis vreo ilegalitate în folosirea unei mașini autonome pe drumurile publice.

Reprezentanții Baidu au refuzat să comenteze.

Studiu de impact: Majorarea salariului minim în ritmul promis de guvern va crește șomajul în rândul tinerilor CITEȘTE ȘI Studiu de impact: Majorarea salariului minim în ritmul promis de guvern va crește șomajul în rândul tinerilor

Autoritățile din China susțin dezvoltarea unei economii bazate pe tehnologie înaltă și consum, mai mult decât pe industrie grea și producție low-end.

Directorul general al Baidu, Robin Li, a avut miercuri o conversație în direct cu participanții la o conferință în domeniul inteligenței artificiale, imaginea sa, așezat pe locul pasagerului din față al unui vehicul autonom care circula prin Beijing, fiind proiectată pe un ecran uriaș.

Episodul a provocat discuții online, unii participanți întrebând dacă Baidu a avut aprobare pentru efectuarea testului, în timp ce alții au spus că mașina părea să încalce regulile în trafic.

Alții au salutat testul. ”Această amendă, dacă va fi emisă, va fi în mod sigur istorică”, a scris o persoană.

viewscnt
Afla mai multe despre
baidu
china
masini autonome