Contractele pentru execuția celor 3 loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău au fost câștigate de un constructor român

Contractele pentru execuția celor 3 loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău au fost câștigate de un constructor român
scris 25 nov 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu anunță că încă o secțiune din Autostrada Moldovei (A7) are constructor desemnat, iar contractele pentru execuția celor 3 loturi  ale Autostrăzii Focșani-Bacău au fost câștigate de un constructor român.

”ASOCIEREA SPEDITION UMB SRL – SA&PE CONSTRUCT SRL - TEHNOSTRADE SRL a câștigat contractele pentru toate cele 3 loturi ale Autostrăzii FOCȘANI – BACĂU (95,9 km)”, a transmis directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, scrie News.ro

După gaz, ar putea Vladimir Putin să taie accesul la GPS? CITEȘTE ȘI După gaz, ar putea Vladimir Putin să taie accesul la GPS?

Pentru LOTUL 1 (Focșani-Domnești Târg), cu o lungime de 35,60 km, valoarea de atribuire este de 2,354 miliarde de lei, fără TVA.

Pentru LOTUL 2 (Domnești Târg-Răcăciuni), cu o lungime de 38,78 km, valoare de atribuire este 2,485 miliarde de lei, fără TVA.

Pentru LOTUL 3 (Răcăciuni-Bacău), cu o lungime de 21,52 km, valoare de atribuire este de 1,673 miliarde de lei, fără TVA.

”Durata de executie a fiecarui contract este de 30 de luni, ceea ce înseamnă că în anul 2025 se va putea circula și pe această secțiune a Autoastrăzii Moldovei (A7), a cărei construcție este finanțată prin PNRR. Depinde însă cât de repede vom putea semna contractele, deoarece timp de 10 zile ne aflăm în perioada în care se pot depune contestații”, a mai transmis Cristian Pistol. 

Potrivit acestuia, Autostrada Buzău – Focșani face parte din Coridorul 3 – București – Regiunea NE (Moldova) și ”reprezintă una dintre prioritățile absolute la nivel național”

Pe traseul întregii secțiuni de autostradă Focșani-Bacău (95,9 km) vor fi construite 91 de poduri și pasaje.

viewscnt
Afla mai multe despre
focșani-bacău
autostrada