Controale ale poliției și ale inspectorilor Registrului Auto Român în Capitală - peste 100 de vehicule controlate, amenzi în valoare de 51.000 de lei, preponderent pentru deficiențe tehnice

Controale ale poliției și ale inspectorilor Registrului Auto Român în Capitală - peste 100 de vehicule controlate, amenzi în valoare de 51.000 de lei, preponderent pentru deficiențe tehnice
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2020

Peste 100 de vehicule controlate și amenzi în valoare de 51.000 de lei, preponderent pentru deficiențe tehnice, în urma controalelor făcute în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Capitală, de polițiști și de inspectori ai Registrului Auto Român.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Brigada Rutieră a organizat noaptea trecută activități de control în trafic în colaborare cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român.

Au fost controlate peste  110 autovehicule (30 Moto) și aplicate 94 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 51.000 lei.

Din totalul sancțiunilor, 90 au fost aplicate pentru deficiente tehnice:

  • 24 pentru modificari ale sistemului de evacuare a noxelor(6Moto);
  • 2 pentru modificari neomologate ale autovehiculului( 2 Moto);
  • 64 pentru alte deficiențe tehnice.


În cadrul activităților de control, a fost reținut 1 permis de conducere pentru nerespectarea semnalelor  polițistului rutier, au fost retrase 51 certificate de înmatriculare ( 6 Moto) pentru defecțiunile tehnice constatate cu sprijinul inspectorilor din cadrul Registrului Auto Român și 3 seturi de plăcute de înmatriculare.

Polițiștii oferă mai multe exemple de situații cu care s-au confurntat în timpul controalelor:

1. În data de 02 Octombrie a.c., un tânăr în vârstă de 26 de ani a condus un autovehicul pe str.Virgiliu Tacit (PetromCity) și nu a respectat semnalele polițistului rutier. Conducătorul auto nu a avut asupra permisul de conducere.

De asemenea, în urma controlului efectuat de către inspectorii din cadrul RAR s-a constatat faptul că autovehiculul pe care l-a condus avea montate lumini de altă culoare și intensitate.

Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 1600 lei, dreptul de a conduce i-a fost suspendat pentru o perioadă de 30 zile, iar certificatul de înmatriculare i-a fost reținut până la remedierea defecțiunilor tehnice constatate.

2. În data de 02 Octombrie a.c., un tânăr în vârstă de 19 ani a condus un autovehicul pe bd.Petroliștilor, iar în urma controlului efectuat de polițiștii rutieri în colaborare cu inspectorii RAR s-a constatat că are lipsă toba finală, are montate în partea din față lumini de altă culoare și intensitate, elemente de caroserie corodate și anvelope uzate peste limita legală admisă.

Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare 1800 lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare.

3. În data de 03 Octombrie a.c.., un bărbat  în varstă de 36 de ani a condus un motociclu-CanAm pe bd.Petroliștilor având montate în partea din spate anvelope cu alte dimensiuni decât cele prevăzute în cartea de identitate, deficiențe tehnice la sistemul de iluminare-semnalizare, respectiv avea lipsă amortizor de zgomot al sistemului de evacuare fapt ce producea un zgomot excesiv.

Persoana în cauză a fost sancționată  cu amenda in valoare de 1450 lei, iar ca masura tehnico-administrativă s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare.

Acțiunile de acest tip vor continua și în perioada următoare în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice, respectiv pentru sancționarea persoanelor ce conduc autovehicule care nu corespund normelor tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și utilizarea conform destinației.

viewscnt
Afla mai multe despre
politie
rar
controale