Costul decarbonizării nu ar trebui să cadă în sarcina consumatorilor, spune CEO-ul easyJet

Costul decarbonizării nu ar trebui să cadă în sarcina consumatorilor, spune CEO-ul easyJet
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2023

Eforturile de decarbonizare în sectorul aviației vor costa mai mult, dar acest cost nu ar trebui să revină consumatorului, a declarat miercuri Johan Lundgren, directorul executiv al easyJet, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

El a adăugat că opțiunile de decarbonizare, cum ar fi crearea de combustibili sustenabili pentru aviație, nu sunt încă la scară largă și costă de trei până la cinci ori mai mult decât combustibilul obișnuit pentru avioane, arată G4Media.ro.

FOTO Circulația pe tronsonul de nord al centurii Aleșd a fost deschisă. \ CITEȘTE ȘI FOTO Circulația pe tronsonul de nord al centurii Aleșd a fost deschisă. "Pe celălalt tronson, din cauza litigiilor nu putem derula lucrările în condiții normale."

„Obiectivul nostru a fost… din perspectiva easyJet, am spus că unul dintre lucrurile pe care dorim să le analizăm este ca acest lucru să nu coste mai mult pentru consumator”, a declarat Lundgren într-un interviu acordat în cadrul conferinței Reuters IMPACT de la Londra.

Lundgren a mai spus că o gamă largă de părți interesate, inclusiv guvernele, trebuie să contribuie pentru a se asigura că costurile de decarbonizare rămân scăzute.

El a adăugat că nu este clar dacă ar putea fi nevoie de o perioadă de prețuri mai mari din cauza costurilor de sustenabilitate și că este în interesul companiilor aeriene să mențină zborurile la prețuri accesibile.

Mașinile conectate la internet sunt un „coșmar” pentru intimitatea oamenilor CITEȘTE ȘI Mașinile conectate la internet sunt un „coșmar” pentru intimitatea oamenilor

„Depinde de cât de repede se poate ajunge la aceste tehnologii la scară largă”, a declarat el pentru Reuters. „Dacă nu faci acest lucru, poți avea venituri mai mici, pentru că obții un volum mai mic”.

O mare parte din costuri va depinde de viteza de inovare, care, speră Lundgren, poate atenua creșterile de prețuri.

„Noile tehnologii îți oferă beneficii și ard mai puțin combustibil. Așa că nu cred că neapărat tranziția va fi la fel de costisitoare ca unele dintre, știți, cifrele înfricoșătoare care există.”

viewscnt
Afla mai multe despre
easyjet
avion